ANNONS FRÅN IKEA

Nytt kök – så mycket kostar det

Att sätta en budget är ett viktigt första steg när du bestämt dig för att bygga ditt drömkök.
Här tipsar vi om hur du ska räkna och vad du inte får glömma i kalkylen.

ikea nytt kök

EXTERN LÄNK: Lekfull harmoni med massor av förvaring

Priset för ett nytt kök varierar kraftigt, allt beror på vad du letar efter och drömmer om. För att du ska få ett kök som passar både dina behov och din budget, bör du börja med att göra en noggrann kalkyl.

– Om du gör ett grundligt förarbete och vågar prata budget redan i början av processen, blir det lättare att sätta rätt förväntningar, säger Carolin, sortimentsansvarig för kök på IKEA Sverige.

ikea kök & vardagsrum

HAVSTORP dörr 699:- GRINDFALLET taklampa 249:- FORNEBY kombi mikrovågsugn med varmluft 6995:-

Räkna på allt

Tar du höjd för allt redan från dag ett på din köksresa, säkrar du också upp för alla kostnader som kan dyka upp längs vägen.

– Även om du bestämt dig för att fixa det mesta själv, kan det vara bra att räkna på hur mycket det skulle kosta att be oss att ta in en av våra servicepartners vid exempelvis förbesiktningen eller installationen, säger Carolin och fortsätter:

– Fundera även över vad som händer med budgeten om du lägger till någon funktion, som exempelvis en köksö eller ett vitrinskåp.

ikea spisplatta

VÄLBILDAD induktionshäll 2995:-

Extern länk: Köksinspiration – idéer för ditt kök

Spara in pengar

Vare sig du väljer att själv skissa upp ditt kök i IKEA planeringsverktyg eller bokar in ett kostnadsfritt möte med en köksspecialist, får du en ritning där den totala kostnaden för köket finns med.

– Väljer du att träffa en av våra köksspecialister – som finns tillgängliga både online på IKEA.se och i ditt IKEA varuhus – kan du be om att få två alternativ utskrivna, för att på så sätt se hur exempelvis valet av en annan lucka påverkar priset. Kostnaden för två olika vita luckor kan till exempel skifta rätt rejält, beroende på material och design.

Det innebär att du kan spara in pengar på att välja ett mindre påkostat alternativ – utan att för den sakens skull tumma på din målbild för köket.

– Vitvaror utgör också en stor del av kostnaden för köket, så även där kan du välja enklare produkter för att hålla kostnaderna nere, säger Carolin och tillägger:

– Styrkan med IKEA är att du, oavsett budget, kan få mycket för pengarna utan att tumma på kvaliteten om du köper ditt kök hos oss.

ikea köksstol

DOCKSTA bord 1995:- ÖSTANÖ stol 199:- DOMSTEN pall 299:- UPPDATERA låda 29:- VARDAGEN burk med lock 29:-

EXTERN LÄNK: Rustikt kök i lantlig stil eller ett minimalistiskt kök – något för alla smaker

Mest lästa artiklar