Balla blompinnar

Blompinnar i bambu är bra stöd för växterna, men särskilt spännande är de ju inte. Klä dem med metalltråd så blir de även vackra konstverk!

Hobby- och dekorationstråd i aluminium, som även är populärt hos florister, kan användas till mycket. Den är lätt att forma, finns i många trendigt metallicglänsande färger och kostar inte mer än cirka 45 kronor för tio meter. Gillar du inte metallicfärgen, utan vill ha det lite mer diskret, kan du använda plastklädd, grön metalltråd som finns i byggvaruhandeln. Den är lite tunnare men fungerar lika bra att forma.

Så gör du egna balla blompinnar

Den färgade aluminiumtråden är lätt att forma. Virar du den tätt runt pinnen räcker tio meter ungefär till 50 centimeter.

Här har jag valt att först och främst linda bambupinnarna tätt med tråden för att ge den ett metallicskimrande utseende, men det går också bra att forma blommor, hjärtan eller varför inte hjälpande händer som växterna kan klättra på.

Det enda verktyg du behöver är en tång som går att kapa och klämma in vassa trådändar med. Rullar du tråden tätt runt en blompinne med ungefär en centimeters diameter räcker tio meter tråd till ungefär 50 centimeter. Det är bara att låta fantasin flöda!

Till blomstöden behöver du bara en bambupinne, hobbytråd/dekorationstråd i färgad aluminium samt en tång med avbitarfunktion.

Genom att forma exempelvis blommor av en slinga av tråden får du både klätterstöd och vacker utformning.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
TV: Redaktionens bästa klipp!
I SAMARBETE MED MILLIONMIND

Gör trädgårdsquizet och vinn presentkort på Plantagen!

Vill du fixa höstfint i hemmet och i trädgården? Tävla om presentkort på 1 000 kr hos Plantagen i vårt roliga quiz om trädgård, blommor och plantering!
plantagen

Svara på 5 frågor om trädgård, blommor och plantering och var med och tävla om presentkort på Plantagen.

En vinnare får ett presentkort på Plantagen värt 1 000 kr. Dessutom vinner två slumpade tävlingsdeltagare varsitt presentkort à 500 kr st.

För att delta i tävlingen, svara på frågorna i quizet nedan.

Se våra andra tävlingar här.

Mest lästa artiklar