Gammalt blir nytt – inspiration för byggnadsvård

Han väcker själen i gamla byggnader och ger slitna golv och väggar nytt liv – här är några av byggnadsantikvarien Göran Gudmundssons mästerverk. Se fantastiska före och efter-bilder.

Drömgolvet

”Att måla ett golv är bland det roligaste och mest kreativa du kan göra. Och ett målat golv skapar massor av karaktär och känsla. Du kan göra det såväl i ett gammalt som i ett nytt hus. Här ett rum återställt med gammalt mönster från omkring år 1800. Det enda du behöver är en enkel plastschablon, en pensel och en halvliter matt linoljefärg. Och en förlaga förstås.”

Läs mer: Göran Gudmunssons bästa tips för byggnadsvård

 

Flott med färg

”Det ger chockerande mycket resultat att bara återställer ett rum med färg och tapeter. Och det roliga är att du inte behöver ha några experter som utför arbetet. Med en bra rådgivare kan du göra det mest själv, som här.”

 

 

Värmande spis

”Ingenting är så missförstått som en öppen spis. Rätt byggd, med till exempel reglerbart spjäll och stor eldstadsöppning, får du brasor med hög energieffekt. Du värmer ett iskallt rum på bara några minuter tack vare den effektiva strålningsvärmen. För att inte tala om trivselfaktorn! Den här spisen är dessutom byggd av återanvänt tegel vilket också spar energi – men på ett annat plan.”

 

 

Romantiskt 1880-talskök

”Stadsköken är kanske de värst utsatta för våra hårda renoveringar. Fortfarande blåser vi ut kök efter kök och ersätter dem med moderna, sterila standardinredningar. Här har vi i stället peelat fram resterna av en 1880-talsinredning och därefter byggt vidare på originalutförandet. Hög trivselfaktor och faktiskt bättre standard följer med på köpet. Och hela lägenheten blir som en enhet igen.”

 

Rustmästarbostället

”Man ska inte se till vad det är, utan se till vad det kan bli. Med bara byte från betongpannor till gammalt tegel, byte från plastfärg till kalkfärg och borttagning av en sentida, rutten glasveranda blev den här 1700-talsgården sig själv igen. Och lite buskröjning förstås. Liten investering, god utdelning! Eller hur?!”

 

TV: Redaktionens bästa klipp!
ANNONSSAMARBETE MED CONTI-CUBE

”Grannarna planerar att skaffa en likadan modell”

CONTI-CUBEs sopkärlsskydd har gjort succé i Europa. Nu lanseras det i Sverige. 

– Nu kommer inte djuren åt soporna längre, jag är supernöjd, säger en kund.
conti-cube

Soptunnor som blåser omkull, attraherar fåglar och skadedjur eller används av utomstående är vanliga problem för villa- och fastighetsägare. Många vill dölja sina sop- eller återvinningskärl genom att sätta upp tältliknande skydd eller bygga en träspaljé – men nu lanseras ett stilrent, väderbeständigt och låsbart sopkärlsskydd i Sverige.

CONTI-CUBE har sedan 2020 skapat och levererat sopkärlsskydd i Europa. Efter lanseringen blev succén snart ett faktum och produkten blev snabbt en vanlig syn hos villa- och fastighetsägare i både Polen, Österrike och Tyskland.

 – Jag tycker att de är otroliga, både visuellt och praktiskt sett. De har en solid konstruktion som inte påverkas ens av starka vindar, säger kunden Hanna från Polen. Hon berättar att hon tidigare behövt ha sina soptunnor stående inne i sin trädgård då djur annars tog sig in i dem, men nu kan hon äntligen ha kärlen ute vid gatan.

Vill du veta mer om kärlen? Klicka här.

Kan utökas efter behov

CONTI-CUBEs sopkärlsskydd håller enkelt och smidigt dina soptunnor och återvinningskärl på plats. De levereras i storlekar 120, 240 och 1100 liter och kan enkelt utökas efter behov på grund av sin modulära design. Skydden är i antracitfärg och du monterar det enkelt själv – något som kunden Michael från Österrike uppskattade.

– Jag köpte en dubbel uppsättning om 240 liter och är sjukt imponerad. Hålen var förborrade och monteringsanvisningen var på riktigt så välskriven att ett barn hade kunnat förstå den. Det finns inte någon produkt på marknaden som ens kan jämföras med den här. 

Fri frakt i Sverige

Sopkärlsskyddet är underhållsfritt och tillverkat av galvaniserat stål. Alla produkter tillverkas i EU och levereras utan fraktkostnad. Dessutom är det möjligt att välja till en låsbar modell. 

Carmen från Tyskland berättar att hela hennes grannskap har blivit nyfiket på hennes sopkärlsskydd och berättat att de planerar att införskaffa likadana.

– De ser väldigt moderna ut och allt gick supersmidigt från beställning till leverans. Jag kan inte säga något negativt alls, det är en toppenprodukt.

Klicka här för att läsa mer.

Om CONTI-CUBE Modernt sopkärlsskydd:

  • Tillverkat av stål
  • Väderbeständig
  • Kan bli låsbar – skydd för oönskad åtkomst (tillval)
  • CONTI-CUBE sopkärlsskydd gör att dina sopkärl ser mer eleganta ut
  • Kontakta CONTI-CUBE på telefon: 08–384413 eller mejl info@conti-cube.com

Läs mer och beställ CONTI-CUBE här

Mest lästa artiklar