ANNONS FRÅN STENI SVERIGE

Så gör du ett långsiktigt och hållbart val för din villa

Att bo i villa kan kräva en del omtanke. Här är ett enkelt val du kan göra för att underlätta för dig själv och skydda ditt hus mot väder och vind.

Du som är villaägare är säkert införstådd med att villalivet kan komma att kräva en hel del av dig i form av underhåll. För att slippa onödigt arbete är det bra att välja produkter som gör det så enkelt som möjligt. Därför är Stenis sockelskivor grunden för att lyckas – bokstavligen!

Se till att skydda ditt hus

Det nordiska klimatet sliter hårt på huset och därför har norska Steni bland annat utvecklat sockelskivan Terra by Steni som skyddar din grund mot väder, vind och fukt. Sockelskivorna är tillverkade av stenkomposit och med en yta av krossad natursten. De passar utmärkt till att bekläda grundmurar, socklar, stödmurar, garage och uthus. 

Terri by Steni håller sockeln torr, minskar risken för frostsprängning, bidrar till att förbättra sockelns isoleringsförmåga och minskar risken för mögelbildning. Dessutom gör de stilrena skivorna fasaden vackrare och ger ditt hus ett lyft! Välj om du vill ha grå, vit eller svart natursten efter smak och tycke. 

Läs mer om Terra by Steni här

Enkel att montera och underhålla

Terri by Steni är enkel att montera oavsett årstid och du som är händig kommer inte ha några problem. Skivan monteras genom tre enkla steg:

  1. Fäst tryckimpregnerade reglar direkt på sockeln/husgrunden med skruv och plugg eller annat fästmaterial – ha max 40 centimeters avstånd mellan varje regel. Fråga din byggvaruhandlare om vilket fästmaterial du bör använda på just din husgrund.
  2. Häfta fast EPDM-band på reglarna. Dessa köps på rulle.
  3. Förborra skivorna och monterera de sedan på reglarna. Använd Terra by STENI-skruv med lackerat huvud i färg i rostfri syrafast kvalitet för att bäst matcha sockelskivan.

När du är klar har du sedan en vacker och underhållsfri husgrund som håller minst 40-50 år, med en funktionsgaranti på 25 år.

Läs mer: En underhållsfri grund i 3 steg

Vill du personifiera mer än husgrunden?

För dig som är ute efter att täcka mer än husgrunden eller vill ha en mer uttrycksfull fasad är Steni Colour alternativet för dig. Dessa fasadskivor finns i hela 80 standardkulörer och tre glansgrader – vilket ger stora möjligheter att skapa ett personligt uttryck på fasaden. Dessa skivor är hållbara och enkla att underhålla och går att använda endast som sockel om du önskar det. Steni Colour har även hela 60 års funktionsgarantigaranti, med 100 års förväntad livslängd. 

Lek med färger på fasaden! Spana in Steni Colour här

Mest lästa artiklar