ANNONS FRÅN ACETEC

Så kan du minska risken för mögel i krypgrund och kallvind

Krypgrund och kallvind löper särskilt stor risk att drabbas av fukt och mögel. Rätt luftavfuktare kan både lösa fuktproblem och förbättra inomhusklimatet.

acetec

Att temperaturen skiftar över året gör att fukttillförseln i våra hus förändras, inte minst i källare, garage, förråd och krypgrunder. Det är ytor med begränsad fukttillförsel, vilket kan orsaka problem om det inte tas om hand på rätt sätt.

Fukttillförsel från uteluften kan orsaka fuktskador, inte minst under sommartiden. Under de kallare månaderna kyler uteluften ner marken, vilket gör att vatten avdunstar vid varmare grader. Dessa förändringar kan orsaka fukt- och mögelskador, men går att undvika med hjälp av en effektiv avfuktare.

Höga krav på kvalitet

Acetec har i över 30 år utvecklat och tillverkat produkter inom luft, klimat och energiteknik. I sortimentet finns allt från luftrenare och avfuktare till ozongeneratorer och ventilationsaggregat som alla är anpassade till marknadens krav på hög kvalitet och miljötänk.

– Hos oss på Acetec hittar du svensktillverkade och kostnadseffektiva sorptionsavfuktare för torpargrund, krypgrund, kallvind och andra utrymmen, säger Robert Lindkvist, försäljningschef.

Guiden hjälper dig

Acetec erbjuder produkter för både proffs och villaägare – men Lindkvist berättar att det inte alltid är lätt för privatpersoner att veta vilken avfuktare som passar ens behov bäst. Därför har de skapat en smart guide i vilken du enkelt fyller i om det exempelvis är en kallvind, tvätthall, ett fritidshus eller förråd som du behöver hjälp att avfukta. Du anger hur stor ytan är och får upp en komplett lista på passande produkter.

– Att hålla en stabil fuktnivå i utrymmen är en smart och smidig lösning på ett problem som annars kan bli både kostsamt och tidkrävande att åtgärda. Det är en smart investering – inte minst den här tiden på året, för att undvika fukt- och mögelskador när temperaturen skiftar vidare, avslutar han.


Vilken avfuktare passar dina behov? Testa här

Läs mer på acetec.se eller ring 0775 – 15 14 10.

Mest lästa artiklar