ANNONS FRÅN OZONEAIR

5 fördelar med att använda en luftrenare

Att ha en luftrenare har många fördelar, i denna artikel går vi igenom 5 fördelar med att använda en luftrenare. 

ozoneair

I luften i våra hem finns luftföroreningar som damm, rök, kemikalier, pollen och allergener. Som ett resultat av detta upplever många personer problem med allergi, nästäppa och luftvägsbesvär. Då kan det vara bra att investera i en luftrenare till hemmet. En luftrenare renar luften från lukter och föroreningar. Man kan ha en luftrenare i exempelvis sovrummet, på hemmakontoret eller i vardagsrummet. Att ha en luftrenare har många fördelar, i denna artikel går vi igenom 5 fördelar med att använda en luftrenare. 

1. Få bättre luft i hemmet

Visste du att luften i våra hem är fem gånger mer förorenad än luften utomhus? Detta beror på att vi tar med oss partiklar utifrån in i hemmet som pollen, djurallergener, avgaser, stoft från vägbanor och byggen samt rök. Inte nog med det, så ger vi människor även ifrån oss partiklar genom sättet vi lever på. Vi avger nämligen partiklar, virus och bakterier från våra kroppar. En luftrenare rensar bort dessa partiklar så att du får en bättre och renare luft i ditt hem. 

2. Lindrar allergier som exempelvis pollen- eller pälsallergi 

Pollen finns inte bara utomhus, utan även inomhus. Det beror på att luftburna pollenartiklar följer med in i huset genom ventilations- och inluftssystem och på kläder, skor, hud, hår och husdjur. När pollen samlas inomhus kan koncentrationen av pollenartiklarna bli högre än utomhus och hälsoeffekterna blir svårare. 

En luftrenare tar bort luftburen pollen vilket lindrar symptomen enormt för de som är pollenallergiska. Samma sak gäller för de med pälsallergi. 

3. Kan bidra till att du håller dig frisk 

Dålig luft i hemmet kan leda till en rad sjukdomar och besvär. En luftrenare kan därmed bidra till att du håller dig frisk längre. Dessutom rensar luftrenaren ut bakterier och virus vilket minskar risken för förkylningar och sjukdom. 

4. Tar bort skadliga partiklar i hemmet

En luftrenare eliminerar skadliga partiklar i hemmet som exempelvis virus, bakterier, tobaksrök, rök- och sotpartiklar från braskaminer, mögelsporer från våtrum, gaser från elektronik, mikropartiklar från parfymer, doftpartiklar och mikroplaster. 

Att bli av med dessa skadliga partiklar i ditt hem kan leda till en förbättrad hälsa både långsiktigt och kortsiktigt. 

5. Förbättrad hälsa, fysiskt och psykiskt 

En dålig ventilation i hemmet innebär att kvalster, pollen, kemikalier samt pollen- och pälsallergener inte vädras ut utan stannar inomhus. Att utsättas för dåligt inomhusklimat under en längre tid kan leda till både allergier och astma, men även förvärra redan befintliga symtom. 

Luftföroreningar ökar även riskerna för att drabbas av psykisk ohälsa. För de som bor nära trafikerade områden så är risken ännu större då partiklar från exempelvis avgaser gärna följer med in i huset. 

Att tänka på vid köp av luftrenare

Värt att tänka på är att det finns skillnad på olika luftrenare. Det är viktigt att ha en kvalitativ luftrenare som effektivt renar luften. Ozoneair Purify luftrenare förstör luftföroreningarna direkt, till skillnad från andra luftrenare som fångar dem i ett filter. Ozoneair Purify är energisnål, ljudlös och eliminerar 99,97% av föroreningarna i luften. 

Mest lästa artiklar