10 morsdagspresenter under 400 kr

Ute i sista minuten inför mors dag? Här är 10 roliga förslag på morsdagspresenter för mamman som bor i villa. Vad sägs om insektshotell, sängbricka eller olivträd?

Ett insektshotell till trädgårdsälskaren

En både fin och nyttig present som ger perfekta bostäder för såväl nyckelpigor, fjärilar och spindlar – trädgårdens både viktiga pollinatörer och skadedjursbekämpare. Mått 23x30x8 cm, 100 kr, Jula.

Färgglada redskap för roligare trädgårdsfix

Rejäla verktyg behöver alla – med lite färg blir dessutom trädgårdsarbetet ännu roligare. Planteringspinne Camille, 100 kr, kratta Basil, 250 kr samt spade Bellflower, 400 kr, Nelson Garden.

Lite morgonlyx till mamma

Visst förtjänar mamma en långfrukost på sängen? Då behöver hon såklart en vacker sängbricka, som den här i böjträ, 399 kr, Åhléns.

Rolig odlingspresent

Odlingspåsar är perfekta att odla i för den som har både stor som liten trädgård (eller för den som inte heller har någon). Häll små fröer direkt i påsen och vips har din kära mamma en egen liten kryddträdgård. Odlingspåsar, 65 kr/st, Designtorget.

Maffig present i mässing

Gillar din mamma inredning? Då vet hon säkert att mässing är en av de hetaste trenderna just nu. Den här fina kandelabern blir garanterat en uppskattad present. Kandelaber, 23 cm hög, 314 kr, Royaldesign.

Klassisk morsdagspresent – ett säkert kort

En mugg med texten Best mum är en klassiker som alltid är uppskattad. Den här fina nyheten kommer från Lagerhaus och kostar 59 kr. Varför inte matcha med ett set med skärbrädan (199 kr) och skålar (29 kr)?

För mamman på språng

En smoothie påväg till jobbet eller träningen är ett perfekt mellanmål eller frukost. Den här smarta blendern mixar dessutom smoothien direkt i en To go-flaska så att det bara är att ta med sig den ut. Blender 2 Go, 199 kr, Clas Ohlson.

Present på pinne

Små kryddstickor perfekta för odling. Skriv kryddsorterna på skylten och håll smart och snyggt reda på sorterna i trädgårdslandet. Perfekt att ge bort tillsammans med några färska kryddor. Kryddstickor, 18 cm, 59 kr, Indiska.

Bricka för sommarens fikastunder

En bricka gör vilken fikastund som helst festligare – i det här mindre formatet är de också fina detaljer i t ex badrummet, för tvålar eller småprylar. Fat i keramik, med marmormönster, 13 x 21 cm, 80 kr, Hm Home.

Levande växter

Ett olivträd eller någon annan rolig växt (en lättskött för mamman som inte gillar växter eller kanske en mer avancerad variant till trädgårdsälskaren) är alltid en kul present. Olivträd, 229 kr, Plantagen.


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar