Läsarfråga: ”Min exman vägrar flytta, vad ska jag göra?”

Vad gör man om ens ex vägrar flytta ut? Experten svarar! 

Jag och min man har skilt oss och vår villa ska säljas. Jag bor nu i lånad lägenhet och behöver pengarna för att köpa eget. Min exman skjuter fram försäljningen och vägrar flytta ut! Vad göra? 

“Tacksam för svar”

SVAR:

Hej! Skriv ett bodelningsavtal som visar vad ni har kommit överens om, skriv t ex en tidpunkt då huset senast ska säljas. Om han förhalar skrivandet av det avtalet kan du ta hjälp av ett ombud eller tingsrätten för att få en bodelningsförrättare, alltså en neutral part vars uppgift är att få till ett avtal. 

Så länge ni äger huset ihop blir det knepigt utan ett bodelningsavtal. Ni båda behöver godkänna att försäljning görs. Du kan också vända dig till tingsrätten för att få bostaden såld genom en offentlig auktion, men processen kan ta tid och priset blir ofta lägre än på vanliga marknaden. 

Molly Malm, jurist på Lexly 

Läs också: ”Är sköljmedel en miljöbov?”

TV: Redaktionens bästa klipp!
I SAMARBETE MED MILLIONMIND

Gör trädgårdsquizet och vinn presentkort på Plantagen!

Vill du fixa höstfint i hemmet och i trädgården? Tävla om presentkort på 1 000 kr hos Plantagen i vårt roliga quiz om trädgård, blommor och plantering!
plantagen

Svara på 5 frågor om trädgård, blommor och plantering och var med och tävla om presentkort på Plantagen.

En vinnare får ett presentkort på Plantagen värt 1 000 kr. Dessutom vinner två slumpade tävlingsdeltagare varsitt presentkort à 500 kr st.

För att delta i tävlingen, svara på frågorna i quizet nedan.

Se våra andra tävlingar här.

Mest lästa artiklar