ANNONS FRÅN SAMTRYGG

Så kan du tjäna extra varje månad – med hjälp av din villa

Allt fler söker efter lösningar i ekonomiskt tuffa tider. Många väljer nu därför att hyra ut delar av sin villa via Samtrygg för att få en passiv inkomst.

Att ta sig in på bostadsmarknaden är en stor utmaning för många och kantas av osäkra kontrakt, dyra kostnader och långa väntetider. Med Samtrygg får hyresgästen möjlighet att smidigt få en bostad – med trygga villkor. Du som äger en villa men önskar hyra ut den, eller bara enskilda rum, kan dessutom på enkelt vis få in extra pengar varje månad.

– Vi hyrde ut vår bostad via Samtrygg när jag och min tjej åkte iväg. Det fungerade perfekt, berättar Marcus.

För ett par år sedan skulle Marcus och hans flickvän åka på en långresa till Australien och de bestämde sig för att hyra ut sin bostad. Marcus hittade uthyrningsföretaget Samtrygg på nätet och fick direkt en god kontakt med personalen. Efter att annonsen publicerats på samtrygg.se fick de snabbt kontakt med ett flertal intressenter. Lotten föll till slut på ett tyskt par som hyrde deras bostad under hela tidsperioden som de var bortresta.

Så här går det till när du hyr ut din bostad

Allt fler väljer Samtrygg och en tryggare bostadsuthyrning

Att hyra ut sin villa, eller enskilda rum i den, är något som ökat i popularitet i samband med de oroliga ekonomiska tiderna som vi befinner oss i. Allt fler väljer att vända sig till Samtrygg för ändamålet, och Joel Isaksson, Digital Strategist på Samtrygg, menar att anledningarna är flera.

– Att som villaägare kunna tjäna en extra hacka varje månad när saker och ting blir dyrare, och inte minst dagens elräkningar som alla som äger en villa nu kan skriva under på, är ju fantastiskt bra, säger han och fortsätter:

– Dels det, men dels också att ha möjligheten att hjälpa en bostadssökande person. Det blir två flugor i en smäll. Att hyra ut privat innefattar många risker och orosmoment, och genom att istället hyra ut genom en marknadsplats för bostadsuthyrning som Samtrygg blir uthyrningen betydligt tryggare och smidigare, tillägger Joel.

Vill du hyra ut delar av din villa? Kika här!

Gör en kreditupplysning

För dig som uthyrare kostar det inget att annonsera och hyra ut genom Samtrygg. När du hyr ut din villa via Samtrygg börjar du med att skapa en kostnadsfri annons varefter Samtryggs verifierade bostadssökande anmäler intresse. Du väljer själv vem av intressenterna som ska få hyra din bostad och Samtrygg gör sedan en kreditupplysning på personen för att säkerställa dennes betalningsförmåga. Vid signering av hyresavtalet görs dessutom en identitetskontroll – allt för att processen ska bli så trygg och smidig som möjligt.

Marcus, som hyrde ut sin bostad i samband med sin utlandsresa, berättar att han framför allt var rädd att han skulle hamna i ekonomisk knipa om personen han hyrde ut sin bostad till inte kunde betala hyran i tid – problem som är vanliga hos hyresvärdar som hyr ut sina bostäder i andra hand. För att göra processen tryggare för både den som hyr och hyr ut erbjuder Samtrygg därför en hyresgaranti på upp till 12 månader, en trygghetsförsäkring och trygga hyresavtal.

– Att veta att pengar skulle komma in varje månad, att vi skulle ha möjlighet att bli ersatta om något går sönder samt att hyreskontraktet är tryggt och korrekt var tre viktiga faktorer som gjorde att det kändes jättebra hela tiden, avslutar Marcus.

Genom Samtrygg kan du utöver villor och enskilda rum även hyra ut lägenhet, radhus och attefallshus.

Vill du veta mer om hur det går till att hyra ut bostaden genom Samtrygg? Klicka här.

Mest lästa artiklar