ANNONS FRÅN GEOBEAR

Varning för sprickor i huset efter sommaren

Sättningsskador drabbar hus där markens volym har minskat. Detta märker du genom att sprickor börjat leta sig upp längs husfasad och innerväggar. Sommaren lider mot sitt slut och frågan är om ditt hus klarade sig?


I somras var det stora samtalsämnet värmen och hettan som naglade sig fast ordentligt. Torkan i kombination med vattningsförbud fick gräsmattor och odlingsfält att helt torka ut.

– Om marken torkar på djupet kan marknivån sjunka. Drabbar detta tomten, och grunden där huset står, så kan sättningsskador bli ditt nästa bekymmer, säger Julia Erikson som är nordisk marknadschef på Geobear.

 

Foto: iStockphoto

 

Så vet du om ditt hus har drabbats 

Ett första varningstecken är sprickor som börjat leta sig upp längs fasaden. Detta tecken syns främst på tegelhus och hus med putsfasad.

För dig som bor i trähus är sättningsskador svårare att upptäcka. Detta beror på att trä klarar rörelser i huset bättre eftersom trä är ett levande material. Träfasader spricker heller inte på samma sätt. Om du inte upptäcker sprickor på fasaden kan du istället börja leta sättningsskador inomhus i hörn, kring fönster och dörrar.

 

Foto: iStockphoto

 

Därför är geopolymer bra

– När man konstaterat att det rör sig om sättningsskador påbörjar man arbetet med att borra små hål i marken vid det utsatta området. Geopolymerer sprutas in i hålen. Materialet stelnar direkt och blir hårt som betong. Marken under huset förstärks och du ser genast resultat, säger Julia Erikson.

Varför ska man välja Geobear?

Hela arbetet tar mellan en till två dagar och efter bara några minuter har materialet stelnat och stärkt grunden. Du kan dessutom bo kvar i huset under tiden arbetet utförs.

Geobear har 10 års materialgaranti, som startar när arbetet är utfört. Garantin kan överlåtas vid en husförsäljning till den nya husägaren. Eftersom geopolymeren insprutas i hål behöver man inte gräva upp tomten för att komma åt. Det innebär att du inte behöver lägga ner stora resurser och tid på att åtgärda tomten när arbetet är klart. Geopolymeren reagerar inte med något annat i marken och är ett bra alternativ för dig med sättningsproblem.

Mest lästa artiklar