Matt och blankt – ger väggarna en ny dimension

Det är "inne" att designa och måla väggarna i stället för att tapetsera. Här visar vi ett spännande spel mellan matt och blankt!


Röd vägg: ”The red room” – ett rum för aktivitet, design Joel Degermark och Stina Sandwall. Sju gånger var vi tvungna att måla denna starka färg för att den skulle täcka; latexfärg glans 7 S 1080-R. En blank mönstereffekt har uppnåtts genom att måla en lackfärg S 1580-R genom en spetsgardin. Provmåla genom en sådan några gånger innan du ger dig på en hel vägg!

Det har blivit ”inne” att designa och måla sina väggar, för att få en speciell upplevelse och en egen stil, i stället för att tapetsera dem.
Nya trender inspirerar och det har kommit en mängd olika nya färgmaterial. Metallicfärger kombineras med sandliknande ytor, blanka lackade ytor med matta och glittrande med matt kalk. Färgen, mönstret och ytor i olika glans samspelar med ljuset och ger väggarna en helt ny dimension.

För att få ett gott resultat så bör dina väggar vara helt släta innan den dekorativa behandlingen. Läs också de olika färgfabrikanternas instruktioner noga för att få ett optimalt resultat. En duktig målare rekommenderas alltid vid svårare tekniker.

Pärlemorfärg i en stor cirkel på en supermatt vägg, målad med latexfärg glans 2, S 0502-Y50R. Ett rum för vila och meditation. Design Cecilia Falk. Tre ”nästanvita” helmatta latexfärger i kombination med skimrande pärlemorfärg: S 0502-Y50R, S 1000-N, S 0502-G50Y. Design: Monica Dare. En dramatisk matt svart fondvägg med geometrisk schablon i blank lackfärg. Design Karin Lindstedt. Foto Patrik Engqvist.

Foto: Patrik Engqvist Samtliga designer är gjorda för Målaremästarnas Måleritrend

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar