Jul på Skansen 2023 – här är årets nyhet och hela programmet!

Kom i julstämning med ett besök på Skansens traditionella julmarknad och luciafirande. Nytt för i år är Winter lights, en promenad kantad av magiskt ljus och ljud. Här är datumen att ha koll på!

Jul på Skansen

Vill du uppleva en gammaldags julmarknad och lära dig historien bakom svenska jultraditioner? Då ska du ta med familjen till Skansen i vinter, då parken fylls av julstämning. Här kan du julpyssla, träffa tomten, lyssna till berättelser om firande från förr – och såklart hälsa på hos de vintervakna djuren. I år förstärks även upplevelsen med Winter lights, en promenadslinga fylld av ljusinstallationer och ljudeffekter.

Här är programmet för Jul på Skansen 2023:

Julmarknad

Vandra runt bland ett sjuttiotal marknadsbodar fyllda av delikatesser till julbordet, lokalproducerade hantverk och traditionella smakupplevelser som kolbullar, våfflor, glögg och brända mandlar. 

Datum: Varje fredag–söndag mellan 25 november–18 december, kl 10–18.

jul på Skansen

Luciafirande

Under tre dagar i december anordnar Skansen klassiska luciakonserter i Seglora kyrka, luciafiranden som på 1920-talet i Ordenshuset och en storslagen luciakonsert på Sollidenscenen.

Luciatåg i Seglora kyrka
Datum: Lördag 9 december, söndag 10 december och onsdag 13 december.
Tider: 11, 13 och 14.30.

Luciafirande som på 1920-talet i Ordenshuset Brofästet
Datum: Lördag 9 december och söndag 10 december.
Tider: 11.30, 13.30 och 15.00.

Skansens Lucia på Sollidenscenen
Datum: Lördag 9 december.
Tid: 16.15-16.45.

Winter lights

Nyhet på Skansen för i år! Winter lights är en helhetsupplevelse med ljus- och ljudinstallationer under en promenad på 1,5 kilometer. Promenaden tar cirka 90 minuter att gå och längs vägen kan du också stanna upp för en varm choklad, glögg eller en bit mat. Biljetter till upplevelsen säljs separat och förköps digitalt här. Ett perfekt sätt att lysa upp vintermörkret och komma i stämning inför högtiderna. 

Datum: 27 oktober–28 januari (stängt under julafton och nyårsafton).

Läs också: Glad lucia – här är allt du behöver veta om vår stämningsfulla jultradition


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar