De här kakorna är både roliga att göra och tidseffektiva, helt enkelt den perfekta bakningen att klämma in mitt i julstöket. Så här gör du!
Tomtecookies
16 st
Du behöver:
- 500 g pepparkaksdeg
- En påse skumtomtar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Dela upp pepparkaksdegen i 16 lika stora delar.
- Dela skumtomtarna på hälften.
- Bearbeta pepparkaksdegsbitarna så att de blir mjuka och rulla sedan till bollar.
- Platta till bollarna med tummen och placera en halv skumtomte i varje boll. Krama in skumtomtarna i bollarna så att de helt täcks av deg.
- Lägg bollarna på en plåt och tryck till dem så att de blir plattare. Om det är svårt med händerna går det bra med en gaffel.
- Ställ in plåten i ugnen. Grädda i ca 10–15 minuter.
- Låt kakorna vila i ca 10 minuter efter gräddningen, så att de blir fastare i konsistensen.
Tips! Ta gärna ut pepparkaksdegen ur kylen lite innan du ska baka, så blir degen enklare att bearbeta.
Video – så här gör du!
Läs också: Mjuk pepparkaka i långpanna med glasyr