Tomtecookies – bakade med bara två ingredienser!

Enklare än så här blir det inte! Dessa barnsligt goda tomtecookies gör du på nolltid, och du använder bara två ingredienser.

tomtecookies

De här kakorna är både roliga att göra och tidseffektiva, helt enkelt den perfekta bakningen att klämma in mitt i julstöket. Så här gör du!

Tomtecookies 

16 st

Du behöver:

  • 500 g pepparkaksdeg
  • En påse skumtomtar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Dela upp pepparkaksdegen i 16 lika stora delar. 
  3. Dela skumtomtarna på hälften. 
  4. Bearbeta pepparkaksdegsbitarna så att de blir mjuka och rulla sedan till bollar. 
  5. Platta till bollarna med tummen och placera en halv skumtomte i varje boll. Krama in skumtomtarna i bollarna så att de helt täcks av deg.
  6. Lägg bollarna på en plåt och tryck till dem så att de blir plattare. Om det är svårt med händerna går det bra med en gaffel.
  7. Ställ in plåten i ugnen. Grädda i ca 10–15 minuter. 
  8. Låt kakorna vila i ca 10 minuter efter gräddningen, så att de blir fastare i konsistensen. 

Tips! Ta gärna ut pepparkaksdegen ur kylen lite innan du ska baka, så blir degen enklare att bearbeta. 

Video – så här gör du!

Läs också: Mjuk pepparkaka i långpanna med glasyr


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar