Äntligen sparrissäsong! Här bjuder Maria Zihammou på ett vegetariskt recept på gnocchi med sparris och brynt hasselnöttssmör. Mmm, både snabbt, enkelt och gott!
Gnocchi med sparris och brynt hasselnötssmör
4 portioner
Du behöver:
- 1 bunt grön sparris
- 50 g smör
- Färsk gnocchi, 2 paket à 500 g
- 150 g getost
- 50 hasselnötter, rostade och grovhackade
- 1 msk grovhackad rosmarin
- Flingsalt och svartpeppar
Gör så här:
- Skär bort några centimeter av den nedre delen av sparrisen, som kan vara torr. Skär resten i grova bitar. Hetta upp smöret i en rejäl stekpanna och låt det bli varmt.
- Tillsätt gnocchin och stek i några minuter tills de fått gyllenbrun färg och frasig yta. Tillsätt sparrisen och stek i ytterligare några minuter tills den också fått lite färg och börjat mjukna. Krydda med salt och peppar.
- Dela getosten i mindre bitar. Tillsätt hackade nötter och låt allt bli varmt.
- Servera gnocchin toppad med getost och rosmarin.
Recept hämtat ur boken Vardagsvego av Maria Zihammou (Semic, 2024).
Läs också: Våga odla egen sparris