Mumsig middag med mozzarellafylld kyckling

Krämig, mozzarellafylld kyckling – en lättlagad middag med underbara smaker av Italien. Här är receptet!

mozzarellafylld kyckling

Vem älskar inte italienskt och smaker som mozzarella, tomat och pesto? Här bjuder italienska mejeriföretaget Granarolo på en lättlagad och god vardagsfavorit: mozzarellafylld kyckling.

Tips! Lägg gärna kycklingen i marinaden kvällen innan, så blir middagen extra lättlagad.

Mozzarellafylld kyckling

Tillagningstid: 30 minuter. 4 portioner.

Det här behöver du:

  • 4 kycklingfiléer
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 citron, saften
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • 1 Granarolo High Protein Mozzarella, à 100 g
  • 100 g Pesto alla genovese
  • 250 g babyplommontomater eller liknande
  • valfri pasta
  • färsk basilika

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda balsamvinäger, olja, citron, pressad vitlök och salt i en ugnsfast form. Lägg i kycklingfiléerna och vänd runt i marinaden ett par gånger. Lyft upp kycklingen och stek på hög värme i olja till fin färg på båda sidor.
  3. Lägg tillbaks kycklingen i ugnsformen med marinaden. Bred ett lager pesto över varje kycklingfilé och toppa med skivad Granarolo High Protein Mozzarella. Dela tomaterna och fördela i formen.
  4. Laga klart kycklingen i ugnen cirka 15 minuter, kycklingen ska ha en innertemperatur på 70 grader. Koka pasta enligt anvisning på paketet. Fördela pastan på fyra tallrikar, lägg på kyckling och ugnsbakade tomater. Avsluta med att skeda över den goda skyn som bildats i botten av formen och toppa med massor av finhackad basilika.

Receptet är framtaget av Linnéa Seidel för Granarolo 2024.

Läs också: Hemliga ingredienserna i Oliver Ingrossos smaskiga pesto


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar