Snabblagad middag: Fisk i vin och citron

En underbart god och lättlagad fiskrätt med doft av Medelhavet. Du har middagen redo på en halvtimme!

fisk i vin och citron

Fina fisken – med doft av citron. En medelhavsinspirerad rätt som är räddaren i nöden när tiden tryter.

Fisk i vin och citron

4 portioner

Du behöver: 

  • 1 dl torrt, vitt vin
  • ¾ dl olivolja
  • 4 fiskfiléer, gärna gös, sej eller torsk
  • 1 citron
  • ¼ fänkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten zucchini
  • några cocktailtomater
  • 1 salladslök eller 1 färsk lök
  • salt och svartpeppar

Till servering: 

  • Kokt potatis
fisk i vin och citron

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll vin och olja i en ­ugnsform, vänd fisken i vinspadet och låt ligga kvar.
  2. Skär citron, fänkål, ­vitlöksklyfta och zucchini tunt, halvera ­tomaterna och dela löken.
  3. Vänd ner grönsakerna och citronskivorna i spadet, salta och peppra. Baka i ugnen tills fisken är vit och fast, i 15–20 minuter. Servera med kokt potatis.
olivoljeboken

Receptet är hämtat ur Olivoljeboken av Sanna Töringe (­Bokförlaget Arena, 2023).

Psst! Här får du Sanna Töringes bästa ­olivoljetips.


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar