Sushi behöver inte alltid innebära ris och rå fisk. Så här enkelt rullar du ihop ihop din egen maki, men istället för ris använder du banan, och noribladen byter du mot – pannkakor! För att förhöja smaken ännu mer: bred ut nutella på pannkakan och toppa med nötter. Servera banansushin antingen som efterrätt, mellanmål (som barnen kan rulla) eller som munsbitar på kalaset.
Banansushi med nutella
Det här behöver du:
(1 rulle)
- 1 pannkaka (här hittar du recept på gudomligt goda pannkakor)
- 1 banan
- Nutella
- Krossade pistaschnötter, eller annan valfri topping
Så här gör du:
- Lägg en pannkaka på en tallrik och bred ut ett lager nutella över pannkakan.
- Skär av ändarna på bananen så att kanterna blir raka. Dela bananen mitt itu och lägg de båda delarna efter varandra, högst upp på pannkakan. Vänd den ena halvan så att böjen blir rakare. Rulla sedan ihop pannkakan.
- Bred ut lite nutella på toppen av den hoprullade pannkakan, och strö sedan över de krossade pistaschnötterna.
- Skär rullen i lagom stora bitar och servera!
Här kan du se en video på hur du gör banansushi:
Läs också: Superenkla receptet – chokladbollstårta med nutella!