Godaste pannkakorna – den hemliga pannkaksingrediensen!

Pannkakor är den perfekta vardagsrätten som de flesta i familjen älskar. Här är den hemliga ingrediensen som gör pannkakorna ännu godare (om det ens är möjligt!).

Pannkakor

Inte nog med att pannkakor är fruktansvärt smarrigt, det är också en räddare i nöden när barnen matvägrar annan mat där hemma eller när matkassan är skral. Nedan delar vi med oss av två recept på pannkakor, tunna och klassiska samt amerikanska pannkakor. Och en liten hemlig ingrediens på det! 

Den hemliga ingrediensen 

Så vad är då den hemliga ingrediensen? Jo, vaniljsocker! Häll i två teskedar vaniljsocker i smeten. Det blir löjligt gott, vi lovar!

Recept på pannkakor

(8 st)

Du behöver:

  • 3 dl mjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg 
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • ½ tsk salt 
  • Smör att steka pannkakorna i 
  • Valfritt tillbehör, exempelvis grädde, sylt, bär eller socker.

Gör så här:

  1. Vispa ut mjölet i mjölken, lite i taget. Häll i äggen, vaniljsocker och salt och vispa till en slät smet. 
  2. Stek i smör. Grädda tunna och frasiga pannkakor!
  3. Servera med valfritt tillbehör.

Läs också: Tokig i bananer! Bananapannkakor – gott & enkelt

Recept på amerikanska pannkakor 

Du behöver:

(15 stycken)

  • 2 ½ dl mjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm salt 
  • 1 msk bakpulver
  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 msk smält smör
  • 1 ägg 
  • Smör till stekning
  • Tillbehör, gärna florsocker och sirap

Gör så här:

  1. Blanda mjöl, strösocker, salt och bakpulver i en bunke.
  2. Vispa sedan i mjölk, det smälta smöret och ägget. Vispa till en slät smet. 
  3. Stek pannkakorna i smör. Amerikanska pannkakor är ju små, 1 msk smet per pannkaka räcker. 
  4. Var beredd på att det går fort att grädda. Grädda i cirka 1 ½ minut per sida. 
  5. Serveras gärna i klassisk amerikansk stil med florsocker och sirap. Mums! 

Läs även: Så fixar du Roy Fares lyxiga pannkakor


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar