ANNONS FRÅN WEBA KEMI

”Använd diskpulver för säkerhets skull”

De flesta som har diskmaskin använder disktabletter – men för att säkerställa riktig rengöring kan diskpulver vara ett betydligt bättre alternativ.

Det är nog många som uppskattar enkelheten i att stoppa in en färgglad disktablett som säger sig göra “allt i ett” i diskmaskinen. Detta är dock inte så enkelt som det verkar, menar Sverker Paulson på Weba kemi.

– Maskindisktabletter som ska innehålla allt från medel för för- och huvuddisk till spolglans är kanske inte så bra som du tror.

Även om disken ser skinande blank ut när du plockar ur den ur maskinen, konstaterar Sverker att den ändå inte är ren.

– Den skinande blanka ytan beror på att en hinna av diskmedel bestående av olika kemikalier som enzymer, tensider och annat smått och gott. Dessa sitter kvar på dina glas och tallrikar. Disktabletter av typen ”all i ett” ligger nämligen kvar i maskinen under hela diskcykeln och då blir disken aldrig sköljd med rent vatten.

Vill du veta mer om disktabletter vs diskpulver? Klicka här

Rengöring är viktigare än du tror

Weba är ett litet familjeföretag som sedan 1948 tillverkat rengöringsmedel av högsta kvalitet till livsmedelsproducenter. Företaget tillverkade då disktabletter och var en av de första i Sverige att göra det. Sverker, som tog över företaget tillsammans med frun Berith 1974, berättar att företaget valde att gå över till pulver – helt enkelt för att pulver har en överlägsen funktion.

– Med vårt maskindiskpulver blir både disken och maskinen hygieniskt ren varje gång. Tack vare pulverformen spolas disklösningen ut efter att det gjort sitt jobb i huvuddisken och disken sköljs sedan två till tre gånger med rent vatten. Det är således rent vatten som lämnar diskmaskinen när man använder pulverdiskmedel. Inga kemikalier kan finnas kvar och dessutom blir din diskmaskin grundligt rengjord på köpet. Du behöver heller inte köpa några extra rengöringsprodukter för att göra diskmaskinen ren, berättar han.

Läs mer om fördelarna med diskpulver här

Ett diskpulver i proffsklass


Innan Weba började sälja sitt diskmedel till konsumenter levererades stora mängder diskmedel till både svenska och finska mjölkproducenter.

– Vårt diskmedel uppfyller högsta hygienkrav och har genomgått omfattande tester för livsmedelsproducenter, alltid med högsta poäng. Marknaden har dock ändrats från runt 60 000 mjölkproducenter, på 70-talet, till lite över 2 000 i dag. Därför har vi valt att vända oss mot konsumentledet med vårt proffsdiskmedel. En satsning som har uppskattats av alla de tusentals konsumenter som dagligen diskar med vårt maskindiskmedel, säger Sverker.

Weba värderar miljön högt

Miljön har alltid varit ledstjärna i utvecklingsarbetet hos Weba. De har som enda tillverkare utvecklat ett väl fungerande lågenergidiskmedel.

– Diskmedlet tillverkas i slutna system, helt utan utsläpp i vare sig luft eller vatten. Det mesta av diskmedelsinnehållet är klassat som livsmedelskvalitet. Diskmedlet innehåller naturligtvis inte någon parfym, avslutar Sverker.Mest lästa artiklar