Har du också använt kaffefilter fel hela livet?

Har du undrat varför kaffefiltret aldrig riktigt passar i storlek? Detta trick kommer att förändra dina kaffevanor – du kommer aldrig att använda ett kaffefilter på det gamla sättet igen.

kaffebryggare

Ett kaffefilter har sett likadant ut i många år, men varför passar det aldrig kaffebryggaren ordentligt? Det här är det nog många som grubblat över, inklusive vi på redaktionen. 

Tro det eller ej, kaffefiltret passar faktiskt perfekt i kaffebryggaren – det är bara vi som har använt filtret fel! Nedan avslöjar vi tricket och hemligheten som kommer att förändra dina kaffevanor för gott.

Knepet: Vik filtret

kaffefilter

På alla kaffefilter är botten och den ena sidan räfflad – och det finns en god anledning till det. De är till för att du enkelt ska kunna vika in de räfflade sidorna. Det här kommer att justera storleken på kaffefiltret, samt stärka det, så att filtret inte ramlar ihop när du påbörjar bryggandet.

När du har vikit in sidorna är filtret nu anpassat och redo att läggas in i kaffebryggaren. Nu kommer du att upptäcka att kaffefiltret passar perfekt i tratten. Voilà! 

Se video: Steg för steg

Läs också: 20 smarta saker du kan använda kaffefilter till


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar