Flytta ut bänken och bygg på höjden

Här får du två smarta och enkla tips på hur du kan trolla med utrymmen så att kök och matsal blir mer användbara.


Köket är numera en självklar samlingsplats där man umgås både till vardags och fest. Idag väljer många att låta kök och vardagsrum bli ett, och större yta ger också möjlighet till personliga lösningar. Här får du två smarta tips på hur du kan trolla med utrymmen.

Rejäl arbetsbänk

Gör enkelt köksbänken litet djupare, så får du mer utrymme t ex för espressobryggaren och andra köksmaskiner. Det 60 cm djupa köksskåpet flyttas fram 10 cm för att den 70 cm djupa bänkskivan ska få plats.

Standardskåp blir vitrin

´
Vackra vitrinskåp är trevliga att förvara porslin i, men tyvärr kostar de mycket pengar i inredningsbutiken. Ett bra alternativ är att själv göra dem av vanliga standardskåp, som de båda bilderna och teckningen visar. Så här kan sex väggskåp bli till ett användbart porslinsskåp! Fotona visar två varianter, men genom att välja andra kombinationer av luckor går idén att variera ytterligare. Vitrindelen kan också få belysning, som finns att köpa separat. Här döljs sladdar och transformator ovanpå skåpen med hjälp av arrangemang med torkade växter. Avsluta snyggt genom att komplettera med täcksidor samt krönlist och sockel i naturfärg.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar