Nytt kök – Gammaldags charm i modern tappning

Nytt kök - inriktning gammaldags charm. Det nya köket i den nybyggda villan är skapat helt i en gammaldags stil. Allt från det stora, som skåp och golv till de små detaljerna är noga utvalt för att kännas rätt.


Ett mysigt inspirerande kök med plats för hela familjen.

Färgerna är ljusa och milda blandat med naturmaterial. Resultatet är ett underbart lantligt kök att trivas i. När det var dags för Anneli och Anders att planera sitt nya kök i villan i Sollentuna utanför Stockholm kände de båda för den lite lantliga gammeldags stilen.

De ville ha ett stort kök med mycket rymd och plats för både barn, kompisar och middagsgäster. De valde köket ’Bretagne’ från Noblessa kök som de tycker har den rätta ’looken’. Resten av inredningen fick gå i samma stil. Väggarna är klädda med cremefärgad pärlspont och kombinerades med ett vackert italienskt handmålat kakel vid spisen och en bit ovanför diskbänken.

– Golvet är en viktig del för helhetsintrycket och vi ville lägga in ett äkta gammalt trägolv, berättar Anneli. De över hundra år gamla golvplanken från ett rivningshus hittade vi hos rivningsfirman Miljörivarna, fortsätter hon.

Det är svårt att tro att man befinner sig i en nybyggd villa i detta kök. Allt är noga utvalt för att passa stilen från förr.

För att bryta av det vita valde de en rejäl 4 centimeter tjock bänkskiva i massiv ek, även den från Noblessa. Detaljer som skapar stilen är även handtag på luckor och lådor samt den praktiska stången där man hänger upp kaffemuggarna, allt från Lundell & Zetterberg. Köket möblerades med vackra möbler gjorda i gammal stil, bord och stolar kommer från S.O Larsson och säljs via Solgården. Även de vita, skira gardinerna som gör att ljuset flödar in kommer från Solgården. Pricken över i:et är de små personliga detaljerna som Anneli skapat. Bland annat har hon själv målat ord som frukost, te och kaffe på vitrinluckorna. – Jag håller ögonen öppna och letar efter roliga småsaker som ger det lilla extra till köket, säger Anneli. Till exempel när jag sprang på den gamla fönsterramen på loppis och fick idén att göra en griffeltavla av den. Den passar perfekt på pärlspontväggen.

Genomtänkta detaljer som handtag till lådor och skåp skapar stilen. Fynd från loppis. Den gamla fönsterramen fick nytt liv när den fästes på en griffeltavla. Det charmiga vitrinskåpet med underdel från Solgården är ett fint komplement till den övriga köksinredningen. Pärlspontväggen matchar perfekt med vägghyllan från Indiska.

Köpinformation:

Indiska 08-670 45 00
Lundell Zetterberg 08-20 41 25
Miljörivarna 08-777 84 62
Noblessa 08-29 04 30
Solgården 08-663 93 60

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar