Går äggen sönder när du skalar dem? Här är det magiska knepet!

Äter du halvtrasiga ägg till frukost varje morgon? Sjukt irriterande, vi vet! Men det finns ett galet enkelt knep som ger dig perfekta ägg – varje gång!

Vem älskar inte perfekta ägg? Det finns massvis med tips som cirkulerar på nätet kring hur man kokar ägg, skalar ägg, you name it. Vi på redaktionen har dock fastnat lite extra för just det här knepet – det funkar lika bra varje gång! 

Skala äggen enkelt – här är knepet 

Börja alltid med att skölja ditt kokta ägg i kallt vatten. Sedan är allt du behöver, för att enkelt kunna skala dina ägg, en hård yta av något slag. 

Knäck ägget försiktigt en gång mot köksbordet eller köksbänken och rulla sedan ägget några gånger. Vips, nu är det superlätt att ta bort det krossade äggskalet – utan att ägget går sönder! Smart, va? 

Redaktionen testar äggknepet!

Läs också: Svårt att skala äggen? Då kanske du kokar dem fel! 

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar