Just nu i trädgården – april

I april kan du börja ställa ut krukor med frosttåliga växter och förgro potatisarna.

Nu är våren precis om hörnet och man kan börja ställa ut de första krukorna med frosttåliga utplanteringsväxter. Det är inte bara penséer som kan ställas ut nu utan också andra växter som olika vårlökar, ranunkler, vivor liksom vårblommande perenner. Håll utkik på natttemperaturen. Täck krukan med värmande handduk eller fiberduk om natten blir kall.

Dags att förgro potatisen

För att färskpotatis ska få en kortare startsträcka bör man förgro den först. Låt knölarna ligga inomhus på en ljus, helst sval plats. Ljuset får knölarna att vakna innan de ska sättas i trädgårdslandet. Om man vill njuta av tidig potatis, och god sådan, finns en sort som heter ’Timo’. Det är Finlands mest odlade tidiga potatis. Den passar också att odla i hela landet och ska ha bra motståndskraft mot olika sjukdomar.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
TV: Redaktionens bästa klipp!
I SAMARBETE MED MILLIONMIND

Gör trädgårdsquizet och vinn presentkort på Plantagen!

Vill du fixa höstfint i hemmet och i trädgården? Tävla om presentkort på 1 000 kr hos Plantagen i vårt roliga quiz om trädgård, blommor och plantering!
plantagen

Svara på 5 frågor om trädgård, blommor och plantering och var med och tävla om presentkort på Plantagen.

En vinnare får ett presentkort på Plantagen värt 1 000 kr. Dessutom vinner två slumpade tävlingsdeltagare varsitt presentkort à 500 kr st.

För att delta i tävlingen, svara på frågorna i quizet nedan.

Se våra andra tävlingar här.

Mest lästa artiklar