ANNONS FRÅN FORMENTA

Funderar du på att köpa en ny flaggstång? Detta bör du tänka på!

Att skaffa flaggstång kan för många kännas svårt. Därför har Formenta tagit fram en guide som hjälper dig genom processen!

Att skaffa flaggstång kan för många kännas svårt. Därför har Formenta tagit fram en guide som hjälper dig genom processen!

Att köpa en flaggstång är en investering som ska hålla många år framöver. Därför är det viktigt att tänka igenom beslutet noga innan du slår till. Nils Nyholm, försäljningschef på Formenta, menar att val som modell, höjd och markförhållanden bör has i åtanke innan inköpet görs. 

– Självklart ska man välja den flaggstång man vill, men om man vill ha en stång som passar i alla tider och som passar in i omgivningen finns det vissa saker man bör ha i åtanke. Nedan har vi samlat våra bästa tips på vad du bör tänka på! 

Utseende och funktion

Samtliga av Formentas flaggstänger är tillverkade i Värnamo i Småland av glasfiberkomposit, ett underhållsfritt material som kombinerar styrka och låg vikt med en briljant finish och konisk design. Alla fästelement är även varmförzinkade och flagglinorna är speciellt utvecklade för att tåla de extrema väderförhållanden som kan förekomma. 

Flaggstången Original är den mest sålda flaggstången och passar både för privatpersoner och företag som vill hissa flaggan. Med sin utvändiga lina är detta en klassisk flaggstång som håller i generationer.

– Har man en befintlig u-balk eller sten på tomten kan vi även måttanpassa flaggstången för att passa ert fäste. Flaggstången Tradition är en kvalitetsflaggstång för montering på traditionellt vis i befintliga U-balkar och kombinerar ett utseende som passar äldre byggnader med hög kvalitet. Många tycker att det är charmigt att använda samma balkar som funnits på tomten sedan många år tillbaka, menar Nils och fortsätter: 

– Är man ute efter en lyxig, hållbar och lättanvänd flaggstång finns modellen ISS Exklusiv. Detta är vår lyxigaste flaggstång med ett invändigt monterat vevsystem och en specialtillverkad flagglina vilket förenklar hissning och halning av flaggan.

Här kan du se samtliga flaggstänger!

Höjdval

Det finns inga regler för hur lång en flaggstång ska vara, men den bör generellt anpassas efter anslutande byggnader. Formenta rekommenderar att en tredjedel, eller cirka 3–4 meter av flaggstången, ska skjuta över den närmast anslutande byggnaden. 

– Är man osäker kan man alltid ringa och rådfråga oss och diskutera vilken längd eller modell som passar dina behov och önskemål, säger Nils. 

Markförhållande 

– På vår hemsida kan du läsa om hur man monterar en flaggstång på rätt sätt för att säkerställa att den står stadigt och hänsyn ska alltid tas till lokala markförhållanden, säger Nils och avslutar:

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer säkerställer du att du hittar en flaggstång som passar dina behov och blir en tillförlitlig del av din fastighet i många år framöver.  

Här kan du se och läsa mer om alla olika flaggstänger! 

Mest lästa artiklar