Så här gjorde vi:
När lämplig plats valts ut, förbereddes marken för grillens bottenplatta. Det gjordes genom att gräva ur för markskivan, kolla med vattenpass och jämna till marken. Därefter lades markskivan i.
En ram av plank spikades ihop och placerades på kanten runt gropen.
Vi blandade finbetongen i en skottkärra (undvik att andas in den torra cementen) och fyllde ramen med en armeringsmatta i.
Medan man väntar på att betongen ska härda, kan man ägna sig åt att leta fina stenar (ofta behövs det fler än man kan tro).
Sedan var det dags att mura grillens sidor. Eftersom finbetongen torkar ganska snabbt, kan man bara blanda lite betong i taget. Vid varm väderlek bör man även täcka grillen med plast under arbetets gång, annars finns risk att betongen torkar för snabbt och det blir sprickbildningar.
Vi började med att lägga ut de största stenarna på bottenplattans sidor, förutom framsidan. Det var för att se om de var ungefär lika höga och formmässigt passade in på varann, innan betong lades under och pressades mellan dem.
Avlastningshylla
Av bräder gör man lätt en hylla runt grillen. De kapas till så att de passar grillen.
Två konsoller skruvades in i betongen på alla tre sidorna av grillen, som sedan murades över. Bräderna skruvas fast i konsollerna från undersidan. Ett par krokar på varje sida i hyllan är praktiskt att hänga grillredskapen i. Vi gjorde även några hål för korgarna med kryddor.