ANNONS FRÅN POOLGIGANTEN

Bygg poolen själv – 6 bästa tipsen för en prisvärd pooldröm!

För att ha råd att skaffa pool är det många som väljer att bygga poolen själv. Här är bästa tipsen för att lyckas med projektet och hålla budget!

1. Hitta bästa placeringen

Ett soligt läge är det bästa för poolen! Både för att solen hjälper till att värma vattnet, vilket sparar på uppvärmningskostnaden, och för att det är härligare att bada när det är sol. Kanske behöver något träd tas ner för att öppna upp för mer ljus, och ge kvällssol? Då slipper du också ta hand om löven som annars hamnar i poolen.

2. Kuperad tomt? Tänk så här!

Har du en bergig tomt som är svår att gräva i, är det både lättare och billigare att bygga poolen ovan mark. Att bygga ihop pooldäcket med altanen är ett smart knep för att ändå få poolen att se nedgrävd ut.

En pooltrappa är skön att sitta i och gör det enkelt att gå ner i poolen.

3. Ta din tid!

Stressa inte igenom planeringsfasen! Vissa saker kan bli dyra att åtgärda i efterhand. Ska du ha en linerpool med poolduk i, är det exempelvis viktigt att noga tänka igenom om du vill ha en pooltrappa, eftersom duken formanpassas efter trappstegen. Och ifall du ska ha belysning, som monteras på plats innan man gjuter. Ta hjälp av erfarna proffs hos poolleverantören för att vara säker på att du inte missar något viktigt!

4. Välja pooltyp

Sveriges mest sålda pooltyp, thermopoolen, är ett smart och prisvärt val för dig som vill bygga själv. Du bygger ihop den lite som ett Lego, genom att limma ihop armerade frigolitblock som sedan fylls upp med betong. Konstruktionen Thermopool NXT® är extremt stabil och klarar upp till 8 meters längd på väggarna fristående ovan mark, utan extra förstärkningar.

Med en thermopool behöver du inte oroa dig för att materialet rostar, ruttnar eller att väggarna bågnar. Dessutom är den fullt isolerad, vilket bevarar värmen som en termos. Den kan kläs med riktig glasmosaik, men att välja poolduk är det mest smidiga och prisvärda alternativet.

Trädäck är skönt att gå på och behöver inte vara svårt eller dyrt att bygga själv.

5. Bestäm formen

Fördelarna med att välja en rektangulär pool är många. Formen är inte bara enklare att bygga. Det är också lättare att hitta ett bra poolskydd, som är säkert att gå på och kan styras helt automatiskt, med en knapptryckning i mobilen. Och ju smidigare det är att öppna poolen, desto fler dopp blir det! Med en annan form på poolen är det ett skräddarsytt poolöverdrag i textil du får ha, som du får ta av och på manuellt.

6. Satsa på billig uppvärmning

Det mest prisvärda sättet att värma upp poolen är att investera i en poolvärmepump. Det kostar runt 30 000 kronor, men det sparar mellan 80-90 procent av uppvärmningskostnaderna, så du tjänar snabbt in pengarna.

Poolgiganten hjälper dig att uppnå drömmen!

Poolgiganten erbjuder pooler av högsta kvalitet och snabba leveranser. De skräddarsyr poolpaketet utefter dina önskemål och ger dig rådgivningen du behöver innan du beställer din pool. Dessutom tillhandahåller de utförliga instruktionsvideos och byggmanualer som guidar dig genom hela byggprocessen. De är ett av Sveriges ledande poolföretag med över trettio års erfarenhet av att sälja och bygga pool. Har du frågor om pool? 

Ring: 010-275 87 00 Läs mer på www.poolgiganten.se

Mest lästa artiklar