Duschar för avslappning och harmoni

Du behöver inte åka till en kurort för att njuta av vattnets välgörande krafter. Med dagens moderna duschar kommer kurorten till dig.

Dagens moderna duschar är rena rama energikällorna. Så varför nöja sig med att bara använda duschen till att tvätta sig i när du kan förvandla badrummet till ett alldeles eget mini-spa med massage, tropiskt regn och ångbad – allt i samma paket!

Foto: Scanpix

Vatten har i tusentals år använts i ritualer av olika slag och har alltid ansetts besitta livsbejakande krafter – både för hälsan och själen. Att bada i heta källor, kalla källor, mineralbad och att dricka brunn är gamla traditioner sedan århundraden tillbaka. Vid hälsokällorna samlades människor, fattiga som rika, för att kurera sig och för att få lugn och ro. Bath och Baden Baden är exempel på gamla kurorter.

Här i Sverige har vi till exempel brunnsorten Loka som är en kunglig brunn från 1700-talet och som än i dag säljer sitt vatten. Man kan fortfarande åka till många gamla brunnsorter för att dricka brunn, få en gyttjeinpackning och ett örtbad.

Vattenfall och tropiska regn

Men du behöver inte åka till en kurort för att njuta av vattnets välgörande krafter. Med de moderna duschar som finns i dag kommer i stället kurorten hem till dig! Vad sägs till exempel om att komma hem efter en stressig dag, kliva in i ett forsande vattenfall eller ett strilande tropiskt regn, vrida lite på kranarna för att få fortsätta med härligt varma ångmoln i ett steambad som avslutas med en stunds vattenmassage.

Huden är människans största organ och myllrar av känselceller och nerver. Ibland är den torr, ibland skrovlig och den behöver mycket omtanke och omvårdnad. Och vad kan vara mer avslappnande och behagligt än att sätta sig tillrätta och låta varm ånga omhölja kroppen och lösa upp spänningar efter en lång stressig dag?
I den här badmaskinen

Tylette Solo har en inbyggd ånggenerator med automatisk vattenpåfyllning, tömning och renspolning. Sju jetmunstycken och duschset med reglerbar handstril. Dörr och front i härdat säkerhetsglas.
Tylette Solo kommer från Tylö och kostar cirka 29 000 kronor.


En riktig lyxdusch

Duschen saknar inte ens massagebadkaret. Bara att fylla vatten och lägga sig ner och njuta av massagen från jetmunstyckena – speciellt från de sex ryggmunstyckena. Duschen är till och med utrustad med en stereo och som om inte det skulle räcka, även telefon. Den här totala njutningspaketet går på cirka 135 000 kronor.

Nytt munstycke – mycket för liten peng

Du kan med ganska små medel förbättra din gamla dusch. Att byta ut duschmunstycket mot ett nytt är en god investering som är väl värt pengarna. Det finns flera olika munstycken med olika funktioner och kvalitet att välja mellan.

Med en flödesbegränsare inmonterad i munstycket får du en dusch som sparar på vattnet utan att luft kommer in och kyler vattnet.


Små nabbar i gummi
Fem olika strålar.

Duschpanelen – framtidens dusch


Ny familjedusch med trendig design.

Härliga hörnor

Köpinformation:

Arrow Skandinavien AB
Telefon 031-330 00 10

Tylö AB
Telefon: 035-10 00 80

Jacuzzi/Aquapool AB
Telefon: 08-544 435 35

Mora Armatur AB
Telefon 0250-940 00

Svedbergs
Telefon 0321-53 30 00

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

TV: Redaktionens bästa klipp!

Mest lästa artiklar