Duschar för avslappning och harmoni

Du behöver inte åka till en kurort för att njuta av vattnets välgörande krafter. Med dagens moderna duschar kommer kurorten till dig.


Dagens moderna duschar är rena rama energikällorna. Så varför nöja sig med att bara använda duschen till att tvätta sig i när du kan förvandla badrummet till ett alldeles eget mini-spa med massage, tropiskt regn och ångbad – allt i samma paket!

Foto: Scanpix

Vatten har i tusentals år använts i ritualer av olika slag och har alltid ansetts besitta livsbejakande krafter – både för hälsan och själen. Att bada i heta källor, kalla källor, mineralbad och att dricka brunn är gamla traditioner sedan århundraden tillbaka. Vid hälsokällorna samlades människor, fattiga som rika, för att kurera sig och för att få lugn och ro. Bath och Baden Baden är exempel på gamla kurorter.

Här i Sverige har vi till exempel brunnsorten Loka som är en kunglig brunn från 1700-talet och som än i dag säljer sitt vatten. Man kan fortfarande åka till många gamla brunnsorter för att dricka brunn, få en gyttjeinpackning och ett örtbad.

Vattenfall och tropiska regn

Men du behöver inte åka till en kurort för att njuta av vattnets välgörande krafter. Med de moderna duschar som finns i dag kommer i stället kurorten hem till dig! Vad sägs till exempel om att komma hem efter en stressig dag, kliva in i ett forsande vattenfall eller ett strilande tropiskt regn, vrida lite på kranarna för att få fortsätta med härligt varma ångmoln i ett steambad som avslutas med en stunds vattenmassage.

Huden är människans största organ och myllrar av känselceller och nerver. Ibland är den torr, ibland skrovlig och den behöver mycket omtanke och omvårdnad. Och vad kan vara mer avslappnande och behagligt än att sätta sig tillrätta och låta varm ånga omhölja kroppen och lösa upp spänningar efter en lång stressig dag?


I den här badmaskinen
kan du låta vattnet strila ner i ett tropiskt regn, du kan stå i ett vattenfall eller återuppväcka livskraften med lite kroppsmassage. Duschen är speciellt designad för att passa i ett litet utrymme på en yta som ett vanligt badkar.

Tylette Solo har en inbyggd ånggenerator med automatisk vattenpåfyllning, tömning och renspolning. Sju jetmunstycken och duschset med reglerbar handstril. Dörr och front i härdat säkerhetsglas.
Tylette Solo kommer från Tylö och kostar cirka 29 000 kronor.


En riktig lyxdusch
är ångduschkabinen FlexaTwin från Jacuzzi. Visserligen dyr men du får å andra sidan en mängd olika funktioner och former av masserande vatten. Den roterande duschen låter vattnet strila ner över dig i en spiral samtidigt som vattenstrålar masserar din nacke och rygg. När du tröttnat på vattenfall och jetstrålar kan du sätta dig tillrätta på en av sittplatserna och njuta av en ångbastu som får rätt doft av aromatiska oljor och essenser!

Duschen saknar inte ens massagebadkaret. Bara att fylla vatten och lägga sig ner och njuta av massagen från jetmunstyckena – speciellt från de sex ryggmunstyckena. Duschen är till och med utrustad med en stereo och som om inte det skulle räcka, även telefon. Den här totala njutningspaketet går på cirka 135 000 kronor.

Nytt munstycke – mycket för liten peng

Du kan med ganska små medel förbättra din gamla dusch. Att byta ut duschmunstycket mot ett nytt är en god investering som är väl värt pengarna. Det finns flera olika munstycken med olika funktioner och kvalitet att välja mellan.

Med en flödesbegränsare inmonterad i munstycket får du en dusch som sparar på vattnet utan att luft kommer in och kyler vattnet.


Små nabbar i gummi
förhindrar att kalkavlagringar täpper till silbrickan. Den blir också lättare att hålla ren. Fem olika strålar. Den här duschen heter Magnaspray och är monterad på en extra lång stång, en meter, vilket är en fördel om medlemmarna i familjen varierar mycket i längd. Även metallslangen är extra lång 1, 75 m mot normalt 1,50 m. Duschen är lätt trots att den är gjord i metall.
Priset för hela duschsetet med stång, munstycke, mellanslang och tvålhyllor i förkromad mässing är 875 kronor, Arrow.
Duschpanelen – framtidens dusch
. Duschpanelen med duschar och hyllor i ett kommer starkt. Kanske för att den tar så lite plats och lämpar sig perfekt för trånga våtutrymmen. Handduschen har tre olika inställningar, från mjuka strålar till hård samt ett massageläge. Takduschen har gummibeklädd silbricka som är lätt att hålla ren från kalk. Mitt på panelen finns fyra duschar och längst ner en fotdusch. Omkastaren ger dig möjlighet att kombinera funktionerna och ettgreppsblandaren kontrollerar flöde och temperatur. Panelen som heter 2025 är lätt att installera och ansluts till din befintliga blandare.
Pris cirka 2 500 kronor, Arrow.
Ny familjedusch med trendig design.
Ingen massage men en rejäl stråle, har den stora silen som sprider vattnet över hela kroppen. Handduschen kompletterar på ett praktiskt sätt. Moraclassic family, pris i kromat utförande 2 500 kronor, kromguld 3 100 kronor. Blandare ingår ej. MoraArmatur AB.
Härliga hörnor
. Kabin med golvpassar i badrum som kanske inte är helt fuktsäkra. Pris för kabin från cirka 9 900 kronor, tillägg för trägolv cirka 1 695 kronor.
Svedbergs.

Köpinformation:

Arrow Skandinavien AB
Telefon 031-330 00 10

Tylö AB
Telefon: 035-10 00 80

Jacuzzi/Aquapool AB
Telefon: 08-544 435 35

Mora Armatur AB
Telefon 0250-940 00

Svedbergs
Telefon 0321-53 30 00

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar