ANNONS FRÅN FLOREA

Så lyckas du bättre än någonsin med din odling – tack vare Florea

Intresset för odling ökar och fler vill ha gröna närmiljöer. Hos Florea hittar du allt du behöver för ett sprudlande grönt (och mer ekonomiskt) hem.

Med våren runt hörnet är det många som börjar drömma om att få in mer grönt i hemmet, vare sig det är på balkongen, i rabatten eller i en kruka i vardagsrummet. Många kan dock bli lite överväldigade av alla olika möjligheter och hur de ter sig – men det behöver varken vara svårt, tidskrävande eller dyrt att lyckas med sin alldeles egna odling.

– Sanningen är att man aldrig blir fullärd. Odling är en häftig och givande resa med olika tekniker, erfarenheter och utmaningar. Men tack vare många år i branschen har vi självklart kunskapen som krävs för att kunna tillgodose våra kunder med tips och tricks, förklarar Erik Hoestra, grundare av Florea.

Florea har en egen odlingsskola med ett stort urval av specifika instruktioner för att lyckas med dina frön på bästa sätt: från vackra blomsterlökar och nyttig broccoli till eleganta riddarsporrar. I odlingsskolan har du också möjlighet att filtrera ditt framtida projekt på att det exempelvis ska vara lättodlat, att det ska vara kul för barnen eller helt efter egna solförutsättningar.

– Vi vill att folk ska kunna fokusera på det härliga med att plantera frön och inte oroa sig så mycket för om de lyckas eller inte. Med vår odlingsskola kommer vi en bra bit på vägen, fortsätter Erik.

Läs mer om odlingsskolan här

Rötter i Nederländerna

Intresset för att odla egna grönsaker har funnits genom alla år, men i samband med samhällets rejäla prisökningar har det vuxit starkt. Förutom att det medför en ekonomisk besparing är det dessutom bättre ur ett miljöperspektiv.

– Oavsett vad du väljer att odla blir resultatet bästa tänkbara. Ingen massproduktion, inget besprutningsmedel och inga långa transportsträckor. Det blir helt enkelt råvaror enligt dina villkor.

Historien om just Florea började så sent som 2020 – men från början är bolaget sprunget ur en lång familjetradition som sträcker sig genom generationer. Allting startade i den lilla kommunen Lisse i västra Nederländerna, när Georg Hoekstra strax efter andra världskriget började arbeta med blomlökar och sedermera transport till den skandinaviska marknaden. När Georgs äldsta son, Johannes, flyttade till Sverige på 70-talet gjordes detta med visionen att dels lära sig språket och dels så småningom ta över företaget.

– Det tog väl tio år innan han gjorde just det och utvecklade företaget vidare. Kort därpå började han även sälja snittblommor och utomhusväxter. Jag föddes 1988 i Stockholm och växte således upp med familjeföretaget och befann mig i princip lika mycket på fälten i Lisse som jag gjorde med försäljningen i Sverige, berättar Erik.

– Jag började därefter arbeta på Plantagen, men kände 2020 att jag ville tillbaka till mina rötter och hjälpa folk att få uppleva det härliga med att se blommor, örter och grönsaker växa. Det var startskottet för Florea.

Erik berättar avslutningsvis att du som handlar från Florea inte bara hittar alla olika typer av frön till låga priser, utan att du också kan vara trygg i att det du köper är högkvalitativt. Bolaget arbetar alltid med hållbarhet och med planeten i åtanke och varenda frö är noggrant framtaget och har kvalitets- och groningsgaranti.

– Vi vill göra det enkelt för alla att njuta av odling när den är som bäst. Därför lovar vi också att alltid finnas tillgängliga om ni skulle ha några frågor eller funderingar.

Läs mer om FLOREA här

Mest lästa artiklar