Fler frönyheter 2002

Varje vår är det lika spännande att se vilka nyheter som finns i fröställen! Här hittar du fler exempel än de som finns i tidningen.


En annorlunda nejlika

Praktnejlikan ”Spooky” har ett minst sagt annorlunda utseende med sina fransade, upp till 15 cm långa kronblad. Höjden på denna nejlika är cirka 40 cm. Rara Växter

Lysande vallmo

Denna vackra fläckvallmo, ”Lady Bird”, blommar från juni – augusti. Den har enkla blommor som är lysande röda med svarta fläckar. Höjd cirka 40 cm. Impecta.

Läcker böna

Baljorna hos kokbönan ”Borlotto Rosso” har en läcker brokig färg i vitt och rött. Fröna kan ätas färska som snacks. Om de torkas, kan de blötas upp och användas som kokbönor. Själva plantan är lågväxande.
Frökompaniet/Coop.

Luktärt med gamla anor

”Painted Lady” är namnet på denna utsökt vackra luktärt som blev känd redan på 1700-talet. Den kom till Australien 1823 och där har man bevarat den under alla år. Nu kan vi få njuta av den i våra svenska trädgårdar.
Weibulls.

Gröna blomkålshuvuden

En läcker ljusgrön färg får huvudena hos blomkålssorten ”Universal” . Bladen är relativt upprättväxande och ger ett bra skydd för huvudet.
Bröderna Nelson

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar