Fem roliga möbler att bygga till din altan

Rustikt bockbord, bänk med inbyggd förvaring och blomlåda, odlingshylla av lastpallar – efter att ha byggt sin drömuteplats byggde Felix och Eugenia även möblerna till den. Låt dig inspireras till att bygga egna utemöbler!

Bygg ett rustikt bockbord

Bordet är gjort av breda plank som ligger ovanpå vitmålade målarbockar. Den stabila bänken är byggt av spillvirke.

Sittbänk med förvaring och blomlåda

Bänken är byggd som en flyttbar ”låda” med inbyggd blomlåda och förvaring under sitsen. Dynan till bänken är sydd av Aina metervara från Ikea. För att hålla tyget på plats knöts ett par knutar av ett tunt bomullssnöre rakt genom skumgummimadrassen med jämna mellanrum. Kuddarna är från Afroart och blompinnarna är målade med utomhussnickerifärg.

Odlingshylla av lastpallar

Av en lastpall och tre reglar som blev över efter altanbygget byggde Felix och Eugenia en praktisk odlingshylla. Reglarna skruvade de fast i underkanten för att hålla krukorna på plats. Extra fin blev lastpallen med de målade trekanterna, som sandpapprades lätt för en vacker, sliten look.

Spaljé som insynsskydd och bänkar av spillvirke

Spaljé som insynsskydd och bänkar av spillvirke

Ut mot gatan byggde Felix och Eugenia en spaljé som insynsskydd och för att luta ryggen mot. Bänkarna byggde de av spillbitar och stubben, målad med vit snickerifärg för utomhusbruk, passar fint som soffbord. Se hela Felix och Eugenias inspirerande drömaltan här.

Se hela Felix och Eugenias inspirerande drömaltan här.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar