ANNONS FRÅN TELINET ENERGI

Solceller från Telinet Energi – en investering för både miljön och hushållsekonomin

Det blir allt mer populärt med solceller, och det är enkelt att förstå varför. Förutom att miljön tackar dig kommer även din plånbok göra det längre fram.

Historien bakom solceller går ända bak till 1950-talet, när dessa användes till satelliter uppe i rymden. Det som till en början var en väldigt dyr teknik har med åren utvecklats – och samtidigt som det blivit en av de mest vanliga förnybara energikällorna har priset på solceller minskat kraftigt. Idag är solenergi dessutom den snabbast växande energikällan och går en ljus framtid till mötes.

Billigare att installera

Gustav Schrewelius jobbar som försäljningschef på elbolaget Telinet Energi och berättar att solceller ökat kraftigt i popularitet på senaste – med skenande elpriser som en av anledningarna.

– Att elpriserna är skyhöga har ingen missat. Det har gjort att många vänt blickarna mot solceller och deras potential.

De positiva aspekterna har tidigare varit med primärt fokus på miljömässig hållbarhet. Till skillnad från exempelvis fossila bränslen produceras inga föroreningar från solceller, och är således ett ypperligt sätt att minska koldioxidavtrycket på. På senare år har den ekonomiska delen blivit mer påtaglig – inte minst från första januari i år.

– Tidigare var skatteavdraget på installation av solceller 15 procent. I år har det höjts till 20, förklarar Gustav. 

Läs mer om solceller hos Telinet Energi och testa ditt tak här

Testa ditt tak

När du har installerat dina solceller från Telinet Energi och elen börjar produceras så kommer du även fortsättningsvis kunna se hur du minskar dina kostnader. Genom att enkelt kunna se hur mycket av din egenproducerade solel som du faktiskt använder, jämfört med hur mycket du producerar, kan du snabbt och enkelt sälja denna el tillbaka till Telinet Energi.

– Hur mycket du säljer och till vilket pris varierar över tid, såklart. Men under det första året erbjuder vi en betalning på spotpris plus 10 öre/kWh.

En vanlig fråga som många ställer sig kring ämnet är huruvida solceller går att applicera på just deras egna villa. Att hitta rätt information och en trygg leverantör kan ofta vara lättare sagt än gjort – och med den vetskapen i åtanke utvecklade Telinet Energi en enkel tjänst i samarbete med solpanelsleverantören Otovo.

– Det är jättesmidigt att använda. Du fyller helt enkelt bara i din adress och får på några sekunder en preliminär uppskattning av både besparing och installationskostnader. Ser det intressant ut kan du begära en offert online och även få hjälp med just dina frågor via personlig rådgivning, säger Gustav och avslutar:

– Solceller har aldrig varit mer rätt i tiden och kommer fortsätta vara det. Därför är vi på Telinet Energi glada att kunna erbjuda kunder både riktigt bra lösningar för miljön, men också för din privata ekonomi.

Testa ditt tak här – snabbt, enkelt och kostnadsfritt

Mest lästa artiklar