Så rengör du fasaden – det är galet enkelt!

Att tvätta fasaden kan verka som en oöverskådlig uppgift, men här är en metod som är så enkel att man nästan tror att det är en lögn!

Smutsig fasad 

Det är vanligt att ha en smutsig fasad. Damm och pollen cirkulerar i luften, och även om det inte är skadligt så ser det ju inte så trevligt ut med smutsiga väggar.

Det finns risk för mögel och svamp

Om väggarna inte tvättas minst en gång om året finns det risk för mögel- och svampangrepp. En bra indikator på hur mycket smuts som samlas är att titta på dina fönster. Här syns det mycket tydligare huruvida huset är smutsigt eller inte. 

Så tvättar du husets väggar utan högtryckstvätt och kemikalier

Men hur tvättar man egentligen fasaden? Och är det verkligen nödvändigt att använda kemikalier och högtryckstvätt?

Att tvätta huset kan låta som ett enormt åtagande, men det behöver inte vara så svårt alls. Allt du behöver är faktiskt en trädgårdsslang, berättar vår norska systersajt vivilla.no.

Tvätta fasaden med trädgårdsslangen

Ett bra och mycket enkelt tips är att helt enkelt tvätta väggarna då och då när du till exempel vattnar blommorna. En högtryckstvätt är inte nödvändig, det kan snarare skada, i synnerhet om du bor i ett trähus. Det räcker gott och väl att använda en vattenslang med vanligt tryck och en borste.

Så rengör du fasaden på det enklaste sättet

Om du behöver rengöra fasaden bör du börja med att spola väggen. Applicera sedan ett vanligt rengöringsmedel och låt det verka ett tag. Använd borsten för de smutsigaste fläckarna. Spola sedan av väggen med ett jämnt tryck från trädgårdsslangen. Enkelt, va?  

Läs också: Så såpskurar du trasmattan!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar