Supertricket som rengör din termos!

Har du en termos eller termosmugg som tagit smak av kaffet och nu luktar riktigt unket? Lyckligtvis finns det en enkel lösning på problemet! Här är husmorstipsen som trollar bort doften.

rengöra termos och termosmugg

En termosmugg är perfekt för dig som alltid är på språng eller pendlar till jobbet. Det är också ett sätt att spara pengar, eftersom du inte behöver köpa dyrt café-kaffe. Och vad skulle man göra utan en vanlig termos på utflykt?

Men även termosar har en nackdel. De långsmala behållarna är svåra att rengöra, och har du haft kaffe i så kan du ge dig den på att kaffelukten sätter sig. Den unkna doften är svår att bli av med. Men – det går! Här kommer några supertips att testa – det första och viktigaste tipset är dock att alltid rengöra termosen eller termosmuggen med diskborste, varmt vatten och diskmedel efter varje användning.

Tipsen som rengör din termos eller termosmugg

Använd bakpulver

Ett husmorstips är att använda något som du har i skafferiet – bakpulver. Fyll din termos eller termosmugg med vatten och blanda i några matskedar bakpulver. Låt det sedan stå över natten, och skölj av noggrant flera gånger morgonen efter. 

Diskmaskinstablett 

Man ska aldrig diska en termosmugg i diskmaskinen, men en diskmaskinstablett kan definitivt hjälpa till mot dålig lukt och avlagringar. Lägg helt enkelt en tablett i botten på termosen eller termosmuggen och häll sedan på hett vatten. Låt stå över natten och skölj sedan behållaren väldigt noggrant. 

Läs också: 8 saker du aldrig ska diska i diskmaskin


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar