ANNONS FRÅN DECATAK

Taktvätt och målning blev ett lyft för hela huset

Efter diverse invändiga renoveringar och trädgårdsarbete på tomten var det nu dags för taket. Husägarna ansåg att priset på takbyte var för högt och valet föll i stället på Decataks tvätt och målning.
– Vilket lyft det har blivit för huset, säger Charles.

För tre år sedan köpte Charles och Lena sitt vackra hus med byggår 1996 i ett villaområde i Malmö. De har gjort renoveringar inomhus och en del arbete i trädgården också.

– Nu var det dags för taket, säger Charles.

Valde helhetslösning för taket

Det första man möts av är garageuppfarten av marksten och på husets framsida syns takkupor med vackert spröjsade trekantiga fönster. Följer man de stora buskagen runt huset möter man en grön baksida som bjuder in till middagshäng och social gemenskap.

Med få skuggpartier på tomten står hustaket oskyddat och blir sårbart för hårt väder och vind och direkt solljus. Med åren har pannornas ytskikt försämrats och taket ser slitet ut.

Så här såg taket ut före tvätt och målning. De flesta pannor har förlorat sitt ytskikt och nötts ner. Foto: Decatak

– Vi tog in lite offerter för att byta takpannor men det var inget billigt alternativ, berättar Charles.

Paret kom i stället i kontakt med Decatak som tvättade taket, målade takpannorna och monterade solceller genom systerbolaget Decasol som levererar och installerar nyckelfärdiga solcellsanläggningar.

Äldre takpannor ofta bättre än nyproducerade

Decatak är Sveriges ledande företag inom taktvätt och målning och har över 25 års branscherfarenhet.

– Med åren försvinner pannornas ytskikt och det gör att de blir mer mottagliga för fukt. Det i sin tur leder till att det blir lättare för mossa, lav och andra föroreningar att få fäste och tränga in genom pannornas porer, förklarar Calle
Lilja på Decatak.

Ett takbyte behöver inte vara den enda utvägen. Äldre takpannor har ofta bättre kvalitet än nyproducerade och majoriteten av äldre tak behöver inte bytas ut.

Decatak börjar med att göra en noggrann översyn av taket och byter ut eventuella trasiga takpannor. Därefter tvättas taket med kallt vatten av specialanpassade robotar som rengör ner i minsta por.

– Vi använder endast kallt vatten utan miljöfarliga kemikalier och algmedel, säger Calle.

Läs mer om Decatak här

”Vilket lyft”

Vid ett andra tillfälle görs grundmålningen som förseglar pannorna och sedan toppmålningen. Takfärgen blandas med Decataks patenterade vax och efter slutmålningen har taket blivit väderbeständigt och pannorna både
vattenavvisande och självrengörande. Decatak lämnar alltid 10 års garanti.

– Vi är så nöjda med allting. Vilket lyft det har blivit för huset, säger Charles.

Charles är nöjd med hur taket blev och nu kan paret i Malmö producera el med solceller. Foto: Decatak

Gör en intresseanmälan här för kostnadsfri besiktning och offert.

Läs mer om Decataks takmålning här

Mest lästa artiklar