Annons för rekonstruktionsgruppen.se

Undvik konkurs – ge företaget ett ansiktslyft

En affärsplan kan se hur gedigen ut som helst i ett kalkylark men sen slår verkligheten till med en brännande örfil. Räkningar samt utgifter staplas högre än de obetalda fakturorna. Det kanske känns som konkurs och personligt nederlag är enda utvägen.

Tänk om och gör som tusentals svenskar i samma situation. Släta ut rynkorna och ge ditt företag ett ansiktslyft. Ibland kan något så enkelt som en rekonstruktion vara lösningen du behöver. Ekonomiska problem är ofta tillfälliga så det finns ingen anledning att inte ge ditt företag en andra och tredje chans om så behövs.

Gör en företagsrekonstruktion

Vänta inte på att kronofogden kommer och knackar på dörren. Gå till närmsta domstol och ansök om en företagsrekonsruktion. Om du är osäker på vad du måste göra kan du alltid söka hjälp från RekonstruktionsGruppen som specialiserar sig på att rädda företag från konkurs.

Konkurs är fortfarande ett ord som kommer med mycket stigma och jämfört med att göra en företagsrekonstruktion har det betydligt mer påverkan när det kommer till vad som händer med företaget. Särskilt när det kommer till vad som händer med tillgångar och personal.

Skillnaden på konkurs och rekonstruktion

I händelse av en konkurs så blir först och främst alla anställda omedelbart uppsagda eftersom företagets verksamhet upphör. En konkursförvaltare tar över och sätter intresset av de som företaget är skyldiga pengar först. Det är en smärtsam upplevelse som kan vara svår att komma över.

Vid en företagsrekonstruktion behåller ägaren eller ägarna fortfarande juridisk kontroll över alla tillgångar. Det kan fortfarande bli aktuellt att varsla anställda för att säkerställa att betalningar kan återupptas. Andra nedskärningar av affärsverksamheten kan också ske, men i det stora hela hålls företaget vid liv.

Sätt realistiska mål

En av de största anledningarna till att företag går omkull eller hamnar i en situation där en rekonstruktion blir nödvändig är att målen är orealistiska. Många missar att göra en gedigen marknadsundersökning innan de startar verksamheten.

Tänk noga igenom vad du vill uppnå med ditt företag och hur länge du har råd att driva verksamheten innan du realistiskt kommer gå med vinst. Innovation är fortfarande ett måste för att lyckas oavsett vilken bransch man är i.

Det sista man vill som företagare är att misslyckas, men kom ihåg att det alltid finns möjligheter att komma tillbaka starkare än tidigare även om du går till en domstol för ett beslut om en rekonstruktion. Se konkurs som den absolut sista utvägen efter att du utvägt alla andra alternativ.

Ansvarig utgivare: TribuSoft

Mest lästa artiklar