Jul, jul, klingande jul – här är högtidens bästa spellistor

Snart är det dags att klä in alla inköp i fina omslagspapper, sätta snören, lacka paket och komma på årets julrim. Men för att komma in i rätt stämning kan lite riktig julmusik göra stor skillnad. Här är sex Spotify-listor som tar dig genom julhelgerna.

spellistor med julmusik

Oavsett om du gillar klassikerna eller de nyare låtarna finns massor av jullåtar att välja mellan på den populära digitala musiktjänsten Spotify. Topplistan över de mest spelade jullåtarna varje år brukar toppas av två riktiga ”sjunga-med-låtar” – ”Tänd ett ljus” av Triad (från 1987) och Mariah Careys ”All I want for Christmas” (1994).

Riktiga julhits

På tal om Mariah Carey och andra välspelade jullåtar så hittar du det mesta på listan ”Christmas hits” där de 100 största jullåtarna samlats på ett ställe. Perfekt om du vill slippa byta lista på fem timmar … Klicka här för Spotify-listan, eller lyssna direkt här nedanför.

Gamla klassiker

Gillar du att lyssna på riktiga klassiker framförda av bland annat Frank Sinatra, Dean Martin, Barbra Streisand och Nat King Cole så är ”Julklassiker” en riktig skatt. Klicka här för Spotify-listan.

Lugnt och stämningsfullt

”Julmys” är en perfekt spellista för lugna stunder framför brasan eller som bakgrundsmusik under julmiddagen. Den innehåller en instrumental mix av julklassiker med svenska och internationella solister. Klicka här för Spotify-listan.

En bra mix

Vill du ha både det gamla och det nya är ”Julmys 2023” en lista för dig. Här blandas klassiker med Brenda Lee och John Lennon med nya låtar av Justin Bieber och OneRepublic. Klicka här för Spotify-listan.

https://open.spotify.com/playlist/6WjTK9MndPoTzMQLHsvkIN

Jazzig stämning

Lugn och ro bjuds det även på i listan ”Cozy Christmas Jazz” som ger annorlunda och instrumentala versioner av klassiska låtar. Klicka här för Spotify-listan.

Alternativ jul

Har du däremot tröttnat på Wham, Michel Bublé och Carola så finns det en uppsjö av alternativa jullistor på Spotify. ”Alternative Christmas Vibes” innehåller garanterat julsånger du inte lyssnat på tidigare. Klicka här för Spotify-listan.

Läs också: Tomtecookies – bakade med bara två ingredienser


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar