Läsarfråga: Hjälp – vi har silverfiskar i sängen!

Anticimex expert svarar – så blir du av med silverfiskarna.

Vi har haft silverfiskar i badrummet men nu fått in dem i vår dotters säng och heltäckningsmatta! Det är på nedervåningen men inte nära badrummet. Jag trodde de bara gillade våtutrymmen. 

Karl

 

Svar: Ja, silverfiskar gillar fuktiga miljöer. Men det finns två olika arter silverfiskar och de har lite olika krav på miljön. Den vanliga silverfisken påträffas oftast i badrum och källare och kräver ganska hög fuktighet, medan den långsprötade silverfisken kan hittas i något torrare miljöer (men de behöver över 40 % luftfuktighet). För att få bort dem ni har i sängen behövs förutom rengöring även att man undersöker var de finns mest – använd klisterfällor (en fälla man lägger på golvet). När man hittat området kan man behöva vidta åtgärder för att minska fuktigheten (ofta är det fuktigt kring yttervägg eller element) så att silverfiskarna inte kan reproducera sig. 

Thomas Persson Vinnersten, Anticimex

 

Läs också: Bli av med silverfiskar i hemmet – 4 miljövänliga knep 

TV: Redaktionens bästa klipp!
I SAMARBETE MED MILLIONMIND

Gör trädgårdsquizet och vinn presentkort på Plantagen!

Vill du fixa höstfint i hemmet och i trädgården? Tävla om presentkort på 1 000 kr hos Plantagen i vårt roliga quiz om trädgård, blommor och plantering!
plantagen

Svara på 5 frågor om trädgård, blommor och plantering och var med och tävla om presentkort på Plantagen.

En vinnare får ett presentkort på Plantagen värt 1 000 kr. Dessutom vinner två slumpade tävlingsdeltagare varsitt presentkort à 500 kr st.

För att delta i tävlingen, svara på frågorna i quizet nedan.

Se våra andra tävlingar här.

Mest lästa artiklar