Nya sportiga el-SUV:en från Audi

Nu är den här – Audis nya elektriska fyrhjulsdrivna SUV. Med imponerande kör- och laddningsprestanda, ökad effektivitet och lång räckvidd på upp till 623 km ska Q6 e-tron bana ny väg inom premiumsegmentet.

Audi q6 e-tron

Grunden till den nya SUV:en från tyska Audi är den nya elbilsplattformen PPE (Premium Platform Electric), som tagits fram tillsammans med Porsche. Q6 e-tron blir den första serietillverkade modellen med plattformen. Under skalet finns kraftfulla och effektiva elmotorer och ett nyutvecklat litiumjonbatteri med en bruttokapacitet på 100 kWh, som ska ge en räckvidd upp till 623 km.

Tack vare att bilen använder sig av 800-voltsteknik och har en maximal laddeffekt på 270 kW kan Audi Q6 e-tron laddas med korta laddningsstopp. Tio minuters laddning kan ge upp till 255 km i räckvidd, och att ladda från 10 till 80 procent går på cirka 21 minuter.

Sportig och rymlig

Prestandamässigt handlar det om en sportig SUV med en effekt på 285 kW (388 hästkrafter) och Q6 e-tron ska klara 0-100 km/h på precis under sex sekunder. Maxhastigheten är spärrad till 210 km/h.

Storleksmässigt erbjuder Q6 e-tron gott om utrymme – bilen är 477 cm lång, 199 cm bred och har en höjd på 165 cm.

Audi q6 e-tron

Utseendemässigt bygger Audi vidare på sin SUV-design med ett kraftfullt och sportigt utseende. Mjuka former och veck blandas med en upprätt front och den tredimensionella single frame-grillen med högt placerade digitala dagsljusen.

Audi Q6 e-tron quattro och värstingversionen SQ6 e-tron kan beställas nu och de första leveranserna förväntas ske under sommaren 2024.

Läs också: Kan man ladda elbilen utan laddbox?


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar