Upp till 100 kilometer på el med nya Volkswagens Tiguan

Volkswagen har presenterat en ny generation av sin SUV Tiguan.
Den största nyheten är en laddhybrid med en elektrisk räckvidd på upp till 10 mil och möjlighet till snabbladdning.
Bilarna börjar säljas i Sverige nu under hösten och når återförsäljarna i början av nästa år.

volkswagen tiguan elbild

Den första generationen av Volkswagen Tiguan lanserades 2007 och har sedan dess varit en av de bästsäljande SUV:arna i sin storleksklass, drygt 7,6 miljoner exemplar har hittills lämnat fabrikerna enligt den tyska tillverkaren. Nu lanseras den tredje generationen och med den presenteras flera nyheter.

Mildhybrider och fyrhjulsdrift

Volkswagen kommer att erbjuda Tiguan med två nya mildhybrider med 48 V-system. De har en effekt på 130 respektive 150 hästkrafter och har automatisk cylinderavstängning för att minska förbrukningen.

Tiguan kommer också med två olika bensinmotorer och två turbodieselmotorer. De är alla på 2,0 liter och 4-cylindriga. Bensinmotorerna levererar 204 respektive 265 hk och dieselmotorerna 150 respektive 193 hästkrafter.

Tiguan 2,0 TSI med 204 hk och 265 hk samt Tiguan 2,0 TDI med 193 hk är standardutrustade med fyrhjulsdrift. Den maximala släpvagnsvikten för fyrhjulsdrivna versioner är upp till 2 300 kg. Alla Tiguan-modeller har automatisk växellåda som standard och uppfyller den nya utsläppsnormen Euro 6e.

Laddhybrid med tio mils räckvidd

Den största nyheten är dock att Volkswagen Tiguan också kommer som laddhybrid med ett nytt 19,7 kWh-batteri som ger möjlighet till elektrisk körning i upp till tio mil. Batteriet laddas med 11 kW, till exempel via en laddbox hemma eller andra AC-laddningspunkter. Tiguan eHybrid-versionerna kan också laddas vid DC-snabbladdningsstationer med upp till 50 kW laddeffekt.

Tiguan eHybrid kommer att säljas i två versioner, med en systemeffekt på 204 hk respektive 272 hk.

Läs också: Därför ska du inte tvätta bilen på uppfarten


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar