3 växter som håller spindlarna borta

Många känner obehag inför spindlar – även fast de allra flesta är ofarliga. Det finns dock naturliga sätt att mota bort dem. Här är tre sorters växter som skrämmer bort spindlarna.

Läs också: Därför trivs spindlarna i ditt hus

Citrusträd

1. Citrus

Spindlar är inte så förtjusta i doften av citrusfrukter och därför sprutar många hemmet med citrusdofter som citron och apelsin. Men du kan också ta en citrusfrukt och gnugga skalet mot fönsterbrädan och dörröppningarna, så varför inte skaffa ett citrusträd till hemmet eller växthuset? 

Polejmynta

2. Polejmynta

Tidigare användes polejmynta, Mentha pulegium, som en medicinalväxt – men den kan också användas för att hålla spindlar, loppor och annan ohyra borta, varför den även kallas för loppmynta. Sätt en kruka med polejmynta på fönsterbrädan så kommer den att skrämma bort spindlarna som vill in. Polejmynta hjälper också till att hålla myror borta från rabatterna. 

Läs också: Så blir du av med myrorna

Citrusmullbär

3. Citrusmullbär

Citrusmullbär, Maclura pomifera, innehåller vissa ämnen som håller små insekter borta. Det är ett ganska snabbväxande träd med rundad krona som är härdigt i zon 1-2 i Sverige och här kan bli mellan 5-10 meter högt. Men det kan också odlas i stora krukor och formas som bonsai. 

Trädet, som också kallas för osagetörne, har knottriga, oätliga frukter. 

Källa: Hunker.com


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar