Familjens Ikea-hack: En säng för hela familjen

För att både föräldrarna och de fem barnen skulle få så bra sömn som möjligt hittade Elizabeth en smart lösning – ett Ikeahack med Kura-sängar.


När hela familjen hade svårt att sova på egna håll kom Elizabeth Boyce i Texas på lösningen – hon, maken och de fem barnen skulle ha en enda stor gemensam säng, byggd av Ikeas sängar Kura. Ikea-hacket har nu blivit en succé världen över – och enligt Elizabeth själv tog det bara en eftermiddag att bygga den, när hela familjen hjälpte till.

Grunden till att Elizabeth ville bygga sängen berodde på många sömnlösa och oroliga nätter för henne själv, barnen Elijah, 1, Owen, 3, Ben, 7, Izzy, 9 och Zac, 11 år, samt hennes make Tom, som är funktionshindrad efter en olycka. Upp och mata bebisen, hämta vatten, hjälpa till med toalettbesök eller lugna oroliga barn tog hela nätterna. Tillsammans bestämde sig familjen då för att bygga ihop en enda stor säng av Kura-sängar från Ikea.

– Barnen älskar sängen och är glada och utvilade – och det är vi med, säger Elizabeth, som lagt upp en instruktion för hur hon byggde sängen på sin blogg.

Stommen består av två st Ikea ”Kura”-sängar, och sedan byggde familjen ihop dem med en lång bräda och lister i matchande trä som på sängarna från Ikea. De undre sängarna ligger direkt på golvet och rymmer sovplatser för totalt fem personer, de två andra barnen sover uppe.

Källa: Huffington Post

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar