Hej Camilla, varför ville du göra en bok om att baka på vintern?
– För att jag i så många år hatat vintern för att den är så mörk och kall. Men jag insåg att halva året ändå är vinter här i Sverige. Så det är lika bra att börja älska den genom att omfamna myset och alla de goda bakverken som den har att erbjuda.
Vilka är dina personliga bakfavoriter så här års?
– Saffransbullar med mandelmassa och jordnötsbräck med choklad, båda finns det recept på i min nya bok.
Du har precis öppnat ett eget kafé i Stockholm – berätta!
– Ja, det heter Sweets by Camilla. Vi erbjuder svenskt fika med en twist, med kladdkakor, cookies och mjuka kakor med frosting.
Sweets by Camilla ligger på Torsgatan 31 i Stockholm. Foto: Sandra Holmes
Kan du nämna dina tre bästa bakknep?
– Läs receptet noga innan, mät upp alla ingredienserna innan du börjar baka och lär känna din egen ugn.
Vilka bakredskap kan du inte vara utan?
– Vågen, slickepotten och termometern.
Många har ont om pengar nu, har du tips på hur man bakar billigt?
– Baka i säsong – då är råvarorna som billigast och smakar mer!
Vilka är dina bästa tips för att baka med barn?
– Släpp kontrollen och försök att bara ha roligt med dem. Hur bakverken blir är sekundärt.
Läs också: Camilla Hamids oemotståndliga julgodis