Camilla Hamid: ”Lika bra att älska vintern!”

Bakinfluencern Camilla Hamid är aktuell med boken En sötare vinter och ett nyöppnat kafé. Här delar hon med sig av sina bästa bakknep!

Hej Camilla, varför ville du göra en bok om att baka på vintern?

– För att jag i så många år hatat vintern för att den är så mörk och kall. Men jag insåg att halva året ändå är vinter här i Sverige. Så det är lika bra att börja älska den genom att omfamna myset och alla de goda bakverken som den har att erbjuda.

Vilka är dina personliga bakfavoriter så här års?

– Saffransbullar med mandelmassa och jordnötsbräck med choklad, båda finns det recept på i min nya bok.

Du har precis öppnat ett eget kafé i Stockholm – berätta!

– Ja, det heter Sweets by Camilla. Vi erbjuder svenskt fika med en twist, med kladdkakor, cookies och mjuka kakor med frosting.

Sweets by Camilla ligger på Torsgatan 31 i Stockholm. Foto: Sandra Holmes

Kan du nämna dina tre bästa bakknep?

– Läs receptet noga innan, mät upp alla ingredienserna innan du börjar baka och lär känna din egen ugn.

Vilka bakredskap kan du inte vara utan?

– Vågen, slickepotten och termometern.

Många har ont om pengar nu, har du tips på hur man bakar billigt?

– Baka i säsong – då är råvarorna som billigast och smakar mer!

Vilka är dina bästa tips för att baka med barn?

– Släpp kontrollen och försök att bara ha roligt med dem. Hur bakverken blir är sekundärt.

Läs också: Camilla Hamids oemotståndliga julgodis


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar