Blixtsnabba knepet: Så får du rumstempererat smör fort!

Dags att baka men glömt att ställa fram smöret? Här är knepen som gör smöret rumsvarmt fort!

Hemligheten till extra saftiga kanel- och lussebullar? Rumstempurerat smör! Om du använder smält smör blir degen mer kladdig, vilket gör att du troligen häller i extra mjöl (mer än vad som egentligen behövs). Resultatet blir torrare bullar. 

Du kan såklart mikra smöret i mikrovågsugnen och försöka få det rumsvarmt den vägen – men då riskerar du att värma smöret för mycket så det blir rinnigt. Så vad göra istället? Här nedanför hittar du en bättre lösning på problemet! 

Läs också: Recept på kanelbullar med kardemumma

Två knep – så får du smöret rumstempererat

Dela smöret!  

Skär upp den mängd smör du ska använda till receptet. Skär sedan smöret i små fyrkantiga kuber. Små bitar tinar fortare! Du kan också testa att hyvla smöret. 


ANNONS

Vi i Villa Julkalender

Varmt glas 

Har du riktigt bråttom? Då är det här knepet för dig. Lägg smöret på en tallrik. Häll sedan varmt vatten i ett dricksglas och låt stå i någon minut tills glaset är varmt. Häll ut vattnet och torka glaset. Ställ sedan glaset upp och ned över smöret.

Smöret kommer tina blixtsnabbt!

Källa: Land.se, kitchn.com 


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

TV: Redaktionens bästa klipp!

Mest lästa artiklar

TV: Redaktionens bästa klipp!