Blixtsnabba knepet: Så får du rumstempererat smör fort!

Dags att baka men glömt att ställa fram smöret? Här är knepen som gör smöret rumsvarmt fort!

Hemligheten till extra saftiga kanel- och lussebullar? Rumstempurerat smör! Om du använder smält smör blir degen mer kladdig, vilket gör att du troligen häller i extra mjöl (mer än vad som egentligen behövs). Resultatet blir torrare bullar. 

Du kan såklart mikra smöret i mikrovågsugnen och försöka få det rumsvarmt den vägen – men då riskerar du att värma smöret för mycket så det blir rinnigt. Så vad göra istället? Här nedanför hittar du en bättre lösning på problemet! 

Läs också: Recept på kanelbullar med kardemumma

Två knep – så får du smöret rumstempererat

Dela smöret!  

Skär upp den mängd smör du ska använda till receptet. Skär sedan smöret i små fyrkantiga kuber. Små bitar tinar fortare! Du kan också testa att hyvla smöret. 

Varmt glas 

Har du riktigt bråttom? Då är det här knepet för dig. Lägg smöret på en tallrik. Häll sedan varmt vatten i ett dricksglas och låt stå i någon minut tills glaset är varmt. Häll ut vattnet och torka glaset. Ställ sedan glaset upp och ned över smöret.

Smöret kommer tina blixtsnabbt!

Källa: Land.se, kitchn.com 


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar