Vill du ha lite skum i glaset ska du hälla upp drycken på ett specifikt sätt och vill du maxa smaken ska du hälla upp den på ett annat, enligt Systembolaget. Här är guiden!

Läs också: Odla humle – bästa tipsen för den snabba klättraren
Om du vill ha mycket skum och mycket smak
Ställ glaset plant på köksbordet. Nu häller du ner ölen mitt i glaset från cirka 5-10 cm höjd. På det här sättet får du mycket skum men maximerar samtidigt doft och smak! En del kolsyra försvinner – så ölen kan uppfattas lite mjukare.
Om du vill ha så lite skum i glaset som möjligt
Börja med att luta glaset. Häll sedan sakta ner ölen utmed glasets kant. Nu får du bara lite skum, men behåller all kolsyra. Med den här metoden frigörs inte så mycket doft och smak, kolsyran binder aromerna.
Om du vill ha en mix av smak, kolsyra och skum
Med den sista metoden kombinerar du de två metoderna ovanför. Luta glaset och häll försiktigt ner en del av ölen utmed kanten. Men häll inte i allt, utan ställ nu glaset plant och häll i resten i mitten av glaset. Nu får du både kolsyra och skum, samtidigt som doft och smak frigörs!
Skål!
Källa: Systembolaget