7 enkla sätt att uppdatera köket

Trött på din gamla köksbänk och flagnande skåpluckor? Här är tipsen på hur du förvandlar köket på nolltid – utan att behöva tömma hela spargrisen!


1. Hitta en lucka

Om du har ledsnat på dina skåpluckor från Ikea kan du enkelt byta ut dem mot mer personliga diton. Det finns flera företag på marknaden som säljer fronter anpassade för just Ikeaskåp, däribland Superfront och Picky Living.

2. Lyft med lack

Ett alternativ till att byta ut de gamla köksluckorna är att lacka om dem – de blir som nya! Exempel på företag som kan hjälpa dig med det är Svedbergs Lackering och Lackat & Klart.

3. Bli slipad

Ge din bänkskiva ett ansiktslyft genom att slipa den ljusare! Börja med att tvätta och avfetta skivan för att sedan slipa den med slippapper. Smörj ordentligt med oljebets. Efter ett dygn behandlar du skivan två gånger med vit bänkskiveolja.

Läs mer: Årets hetaste kökstrender

 

4. Ta nya (hand)tag

Genom ett så enkelt knep som att byta beslag på dina köksluckor kan du ändra stilen i rummet helt. Mässingsknoppar, läderhandtag eller något helt annat? Bara fantasin sätter stopp.

5. Spola blandaren

I dag kan du få betydligt fler alternativ i en kran än bara varmt eller kallt vatten – vad sägs om till exempel kolsyrat eller kokande dito? Du hittar smarta blandare hos bland annat Bygghemma.se.

Läs mer: Så återupplivar du köket med nya luckor

 

6. Sminka väggarna

Byt färg på väggarna för att ge köket ett rejält ansiktslyft. Använd gärna en blank färg som är lätt att torka av.

7. Tänd till

Skippa lysrör i taket och över diskbänken. Spotlights ger en lyxigare känsla, gärna med dimmer för att kunna variera styrkan efter behov.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar