ANNONS FRÅN STIGA

Ska du köpa trädgårdsmaskiner? Här är 3 smarta tips!

Behöver du skaffa nya redskap för att underlätta trädgårdsarbetet? Med batteridrivna redskap kan du jobba tystare, smidigare och utan avgaser. Här är tre smarta tips inför köpet:


1. Välj produkter ur samma serie

Vill du ha batteridrivna trädgårdsredskap är det bästa tipset att bestämma sig för ett och samma märke och batteriserie, så att du kan använda samma batteri till flera olika redskap. Batterierna säljs ofta separat, så förutom att det är praktiskt så sparar du också pengar på det. Välj gärna litiumjonbatterier, de har mer kapacitet och längre livslängd än blybatterier.

Man klipper gräs trädgård, kvinna planterarVad passar dig bäst – en gräsklippare med uppsamlare eller mulcherteknik?

2. Välj modell efter behov

När du ska köpa gräsklippare är det särskilt viktigt att välja en modell som är rätt anpassad efter dina behov. Leta efter kvadratmeter-angivelsen för gräsklipparen, så att du hittar en som matchar storleken på din gräsmatta. Då kommer den att orka med hela ytan på en laddning, vilket du kommer att spara mycket tid på.
Fundera också på om du vill ha en gräsklippare med mulcherteknik eller uppsamlare. Mulcher-gräsklipparen passar den som klipper ofta och gör gräset väldigt finklippt så att det kan ligga kvar och gödsla gräsmattan. Gräsklippare med uppsamlare är istället bra för den som inte har tid att klippa lika ofta, och vill använda gräset i komposten eller som marktäckning. Den kan också fungera som en städmaskin som tar upp löv och annat organiskt material. 

Man klipper häck med häcksaxMed en häcksax med vridbart handtag är det lätt att byta grepp. 

Läs också: När ska man börja rensa ogräset?

3. Tänk på ergonomin

Redskapen ska vara enkla att bära och välbalanserade i vikten, så de inte belastar axlar och rygg så mycket vid användning. Handtagen ska vara sköna att hålla i och gärna justerbara så att man kan använda olika grepp. Ett vridbart handtag är särskilt bra för häcksaxen eftersom man klipper häcken från olika vinklar – och ska man nå högt är det smidigt med ett mångsidigt Multi-Tool med teleskopskaft. Att välja en självgående gräsklippare där du kan ställa in hastigheten själv är också praktiskt, så att den både passar den som går snabbt och den som föredrar ett långsammare tempo. 

Multi-tool-redskap med teleskopskaft

Med ett Multi-Tool-redskap med teleskopskaft når du högt och kan byta mellan såg och häcksax. 

Stigas nya batteriserie 500 är anpassad för villaträdgårdar på upp till 2 500 kvm. I serien ingår gräsklippare, lövblås, häcksax, grästrimmer, motorsåg – som alla kan användas med ett och  samma kraftfulla batteri. Gräsklipparna i 500-serien motsvarar de traditionella bensinklipparna i både kraft och prestanda. 

Läs också: 18 sätt att lyckas med växthuset

Mest lästa artiklar