3 höstiga favoriter

När sommaren skyndat iväg och hösten står för dörren behövs vackra blommor som livar upp hemmet med sina vackra färger i olika nyanser. Vi har listat 3 höstiga favoriter som du kan pryda hemmet med. Blommorna finns bland annat att köpa på Blomsterlandet, Plantagen eller Odla.nu.


Ljung ”favoriten i höstkrukan”

Den är praktfull med sitt vackra färgspel i olika nyanser. Sorten Erica är lätt att sköta om och går i vackra nyanser från purpurrött till vitt. Sorten Calluna går i vackra nyanser från rosa till vitt. Ljungen står troget kvar hela hösten och du kan därför njuta länge av den här solklara favoriten i höstkrukan.

Cyklamen ”färger som behövs inomhus”

Den här skönheten med sitt vackra bladverk bjuder på färger som verkligen behövs inomhus när dagarna blir kortare och kvällsmörkret faller tidigare. Vattnar du sparsamt klarar sig cyklamen riktigt bra och riktigt länge. Den behöver egentligen bara fuktas lite. Cyklamen tycker om ljus, men trivs bäst där det är svalt. Cyklamen kan med fördel planteras ihop med exempelvis murgröna eller ljung – två kompisar den stortrivs med.

Höstaster ”vackra nyanser från blålila till rosa och vitt”

Höstaster sprider glädje! Blommorna trivs allra bäst där det är svalt och passar bra ihop med alunrot för dess rika och vackra blad. Andra höstblommor går också bra och du kan uträtta stordåd med rätt kombination. Plantera höstaster i jord som inte torkar ut. Även om de inte tycker om att stå rakt i solljuset uppskattar dem ”små solstänk” lite då och då. Höstaster går i vackra nyanser från blålila till rosa och vitt. 

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar