ANNONS FRÅN OTOVO

6 steg till en grönare vardag

Du tittar upp mot ditt hustak. "Tänk om jag hade solpaneler där", tänker du. När den tanken slagit dig är denna 6-stegsguide till stor nytta. 


 

Steg 1: Hur lönsamt är det med solceller?

Solpanelerna ska sitta på taket och därför faller det sig naturligt att börja med just taket. På otovo.se skriver du in din adress, väljer ut den delen av taket som har bäst söderläge, hur många våningar huset har, takets vinkel och typ av tak (exempelvis takplåt, tvåkupiga takpannor eller takpapp). Därefter får du en kalkyl där Otovo räknat ut vilka förutsättningar just ditt tak har för solceller. Allt klart på bara några minuter.

Steg 2: Du blir sugen!

Nu visar kalkylen att ditt tak har stor potential för solceller. Nästa steg blir att skicka in en intresseanmälan till Otovo. Du blir sedan kontaktad av en rådgivare som presenterar en offert på installationen och tar hand om alla dina frågor.

Steg 3: Bli expert på solceller

Efter första kontakten med Otovo kan du läsa mer om solceller hos Energimyndigheten.

Steg 4: Dags att sätta igång!

När du lägger din beställning startar projektet. En av Otovos projektledare kommer på besök hem till dig och gör en besiktning av anläggningen så att allt blir klart inför installationen av solcellsanläggningen. Därefter sköter Otovo allt som har med installationen att göra och för en dialog med installatören under hela arbetets gång.

Steg 5: Få bra betalt för överskottsel

När solcellsanläggningen är installerad är det dags för det kostnadsfria elmätarbytet. Du behöver nu bestämma dig för vem du vill sälja din överskottsel till, alltså den el du producerar med solceller men inte gör av med i din elförbrukning. Var noga med att du får bra betalt för din överskottsel.

Steg 6: ”Nu har jag mina egna solpaneler!”

Nu är allt klart. Otovo erbjuder bra försäkringar och garantier på solcellsanläggningen. Upplever du minsta störning eller har frågor kan du alltid ta kontakt med Otovo. Otovo gör dessutom kontinuerliga uppföljningar och återbesök för att se till så att allt flyter på precis så bra som det ska.

 

Solpaneler producerar förnybar el. 

 

Mest lästa artiklar