ANNONS FRÅN OTOVO

Med solceller producerar Leif mer el än han kan göra av med

För ett år sedan hade Leif inga solpaneler på taket och tyckte då att han betalade elräkningar som hela tiden blev dyrare och dyrare. Sensommaren 2018 hade Leif solpaneler på taket och kunde börja producera förnybar el.


Leif bor på en gård strax utanför Norrtälje med sin fru och hund. Han är numera pensionär och jobbade tidigare som fastighetsmäklare och dessförinnan som mellanstadielärare. Han hade gått i tankar om solceller och varit nyfiken under flera års tid. När han tog kontakt med Otovo genom Facebook fick han reda på mer och beslöt sig för att satsa på solceller och investera i en solcellsanläggning.

Solcellsanläggningen uppe på bara två månader

Leif hade solpaneler på taket två månader efter första kontakten med Otovo. Nu kan han enkelt följa sin egen elproduktion via en app i mobilen.

– Varje kväll delar jag en bild och uppdaterar mina Facebookvänner hur många kilowattimmar vi lyckas producera, så min familj börjar väl bli rätt trött på mig, säger Leif och ler.

Leifs hus strax utanför Norrtälje. Solpaneler pryder taket.

Använd överskottet senare

När solcellerna framställer mer förnybar el än du kan göra av med i din egen elförbrukning så kan du sälja överskottet på elnätet. Med den vinsten kan du sedan betala för den dyra elförbrukningen på vinterhalvåret. Med solceller producerade Leif mer el än han kunde göra av med förra sommaren.

Varför tror du att vissa fortfarande tvekar över investeringen?

– Vi är väl lite kortsiktiga, vi tittar på portmonnän först. Sen om man får en kalkyl på när anläggningen är betald så tror jag att man också ska trycka på att det är med nuvarande elpris. Vad tror vi om framtiden, kommer elen att bli billigare eller kommer den att bli dyrare? Jag tror den kommer bli dyrare, säger Leif.

Kom i kontakt med den bästa installatören

Otovo har levererat över 1500 solcellsanläggningar i Norden och på otovo.se kan du testa ditt tak. Du fyller enkelt i din adress och väljer takyta. Otovo räknar sedan ut vad installationen kommer att kosta och vad du kan spara genom att byta till solceller. Du kommer endast i kontakt med den bästa och billigaste installatören i ditt område.

Mest lästa artiklar